Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 1:03 am Заглавие: Рекламна Фотография, линкове? |
|
|
Здравейте, трябват ми линкове към сайтове и галерии с професионални, прекрасни, качествени и с всякакви други суперлативи снимки на продукти: вина, чаши, козметика, води, капки, бири, шоколади и други подобни красоти. Предмети, чайници, вилици, оцетници, тирбушони, капачки, кремове за лице, парфюми и др.
По-скоро практично и рекламно насочени отколкото експериментални и чисто естетски. Бих се раздвал и на такива де :) Също бих се радвал и на туториъли за това как се заснемат същите.
Все пак финалшотс са ми приоритет.
Благодаря предварително и в аванс, най-вече от сърце. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 1:17 am Заглавие: |
|
|
Е да, ама аз не търся сякакви. А такива които Вие смятате за добри и професионални. Това ми е ценното ако ми пуснете конкретен линк. Инак и сам мога да се справя. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 1:20 am Заглавие: |
|
|
То тва различава форума от Google.
Може ако някой го мързи и 1 линк да даде, пак е нещо. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 1:33 am Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Е да, ама аз не търся сякакви. А такива които Вие смятате за добри и професионални. Това ми е ценното ако ми пуснете конкретен линк. Инак и сам мога да се справя. |
Био, преди да пишеш все пак разгледай тия сайтове, дето съм ти турил в темата... това не е шътърсток или дриймтаймс, това са Гетти и Корбис, едни от най-скъпите банки за изображения - там не попадат толкова случайни хора, а кадрите се одобряват от модератори. Можеш да намериш на едно място толкова качествена и добра фотография , че не знам къде би могъл да откриеш повече. И не, това не е гугъл. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 1:42 am Заглавие: |
|
|
Наистина сори ако нещо съм сбъркал и 10x , разглеждам Corbis. Има сериозно количество неща които са много добри.
Мисълта ми беше, ако има както е при портретната фотография 4-5 фотографа примерно които са знаменитости и човек трябва да се учи от тях и има такива и в рекламната да ми кажете дори имена ако не линкове аз сам ще се оправя нататък :)
Търся да разгледам най-доброто от най-доброто според фотографите.
Например ако има най-добри сред тези които снимат течности или бутилки вино. ей такива неща. Може и да звуча невежо и да ми теглите една :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 1:44 am Заглавие: |
|
|
istockphoto
shutterstock
тия са микросток = по-евтини, но не отстъпват по качество
втория сайт е с абонаментен план
btw пълни са с българско творчество и двете места |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 1:52 am Заглавие: |
|
|
http://www.dbishop.net Дейвид Бишъп, храна
Гледай го няколко мин, като се свърши се върни на Корбис - там няма да приключиш толкова бързо :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 2:07 am Заглавие: |
|
|
нещо типично в мой стил явно не съм се изразил както трябва или просто не съм се доизказал :) се тая. Моя е вината.
не ми трябват сайтове където да си търся снимки. знам такива сайтове. и за фуутидж и за стилл-ове. не ми трябва да купувам снимки. трябва ми да разледам снимки които са образец за това как се правят тези неща.
Например линк към сайт на Фотограф който снима за Живанши например :)))))? Или за Нивеа, или за Трусарди.
Някой вярва ли че такива снимки ще се продават по сайтовете :) Те тия за които са предназначени са си ги поръчали вече и са направени за тях :))
Наприемер ако попитам подобно нещо за лого, хората ще ми пратят сайтове на прота които работят това, а не линкове на сайтове за темплейти :)
Помогнете малко че и аз се омешах с обясненията. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 2:08 am Заглавие: |
|
|
snooper написа: | http://www.dbishop.net Дейвид Бишъп, храна
Гледай го няколко мин, като се свърши се върни на Корбис - там няма да приключиш толкова бързо :) |
а... именно! Все в тоя дух неща :)
Благодаря! _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 11:28 am Заглавие: |
|
|
ае ква е таз мода 3Д-ейците да почват да снимат :)
Иначе по-малко гледане на интернет повече практика ти требва, ето и рецептата:
- започваш с една лампа и няколко отражатела, сребърни, златни, бели и черни карти - снимаш
- когато си уверен вече че 1 лампа не ти стига добавяш втора лампа
......
- когато си купиш 4-5 лампи и не можеш да си събереш антуражния багажа във ФВ пасат комби със свалени задни седалки - вече си готов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 1:33 pm Заглавие: |
|
|
Само ще добавя, че това сравнение с темплейтите е честа и неуместна грешка на хората, които работят на затворено. Ако един сайт е строго индивудален за клиента и темплейтите са еталон за стандартно-претупана работа, която е оптимизирана за много клиенти... то с фотографията не е съвсем така това. Един хубав кадър на храна, дори да не е правен за известна верига ресторанти, той пак си е хубав кадър на храна и може да бъде използван от огромен брой клиенти без проблем. Особено, ако гледаш с учебна цел - скъпите имиджбанкове с избрани автори са едно много добро място, щото ако тръгнеш да гледаш кадрите на Живанши... остави, докато се вместиш в тоя бюджет за осветление и ретуш я сме живи, я не.
Та, гледай какво пише Фатко и корбис... има книжки, тук из София лесно се намира "New Product Shots", също и в нета има доста неща за четене, не може да се оплаче човек от липса на книги вече. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 1:42 pm Заглавие: |
|
|
Точно това не New Product Shots!
Депресия ще го хване, поради липса на хардуер и на третата страница ще се запита: къде съм аз къде са те!
Bio, намери си това http://www.deancollins.com/ пича изкъртва всички мивки!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 2:14 pm Заглавие: |
|
|
fatwalker написа: | Точно това не New Product Shots!
Депресия ще го хване, поради липса на хардуер и на третата страница ще се запита: къде съм аз къде са те!
|
Тумбе, точно в Ню Продукт Шотс не са кой знае кви хардуерите откъм осветление... даже повечето кадри са правени с малък брой тела и аксесоари. Тва, че оборудването откъм камери и мощност на осветлението е в шестцифрени суми... дръг въпрос :)
Инак на мистър Колинс нещата могат да се изтеглят от торент, повече инфо тук http://f-start.com/bbpress/topic.php?id=7 _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 2:55 pm Заглавие: |
|
|
fatwalker написа: | ае ква е таз мода 3Д-ейците да почват да снимат :) |
за снимането на фотография съблазанта е голяма. Обаче не смятам да започвам да снимам. Знанията и естетическите принципи ми трябват за да усъвършенствам 3Dенцето.
Иначе тегля го господина.
А за хардуера не се притеснявайте. Имам виртуален колкото душа сака. То са софтбоксове, вани.. квот ви хрумне. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 3:04 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: |
А за хардуера не се притеснявайте. Имам виртуален колкото душа сака. То са софтбоксове, вани.. квот ви хрумне. |
А... кел файда, че имате всичкия осветителен хардуер на света виртуално... като и моделките са ви виртуални :)))
Ей тука можеш да се нагледаш на хубави Български кадри с храна основно, да се ориентираш все пак и по родните клиенти http://www.picturesandmotion.com/ _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2008 5:38 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | А... кел файда, че имате всичкия осветителен хардуер на света виртуално... като и моделките са ви виртуални :)))
|
Прав си. недостатък е. Ама и Михайлич ще ти каже че някой от най-секси мацките са рисувани. Ама все пак на живо си е друго... _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|