Graphilla.com :: Преглед на тема - прортретче..

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

прортретче..

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
paddg

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Сеп 06, 2008 11:25 am    Заглавие: прортретче.. Отговорете с цитат

Едно портретче без претенции...

Д300 + 85/1.8 @ 2.8
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Съб Сеп 06, 2008 6:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

прекрасно..
тук ретуша ти е добър... какво не ти харесва?
paddg

МнениеПуснато на: Съб Сеп 06, 2008 9:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ами тука няма ретуш..просто момичето си беше качествено "китосано"..просто тук там healing brush и толкова
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Съб Сеп 06, 2008 11:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тук там според теб какво е? :)
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Съб Сеп 06, 2008 11:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Все повече си мисля, че ретуша уби фотографията ..тази истинската, натуралната.. където няма лъскане до стерилитет.
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 12:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Веднага да илюстрирам разсъжденията си... Ето, чисто ретуширано за минутка лицето, но вече е студено и стерилно... не ми допада! Предпочитам натуралния вариант.

paddg

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 1:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето я директно от конвертора и финалния вариант..както се вижда освен кропа и коржертирането няма много ретуш освен по-големите дефекти по кожата...

sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 8:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

implant написа:
Все повече си мисля, че ретуша уби фотографията ..тази истинската, натуралната.. където няма лъскане до стерилитет.

Да речем, че чак за убиване не бих говорил, но съм съгласен. Вместо да се работи с грим (макар, че и това е един вид измама, ако ще сме принципни) и правилно заснемане, се щрака как да е и после се маже кански (нямам предвид теб, paddg, обобщавам само).

А този портрет на мен също ми харесва, но бих оставил бенката на дясната буза. И въобще, с бенките трябва да се внимава, аз бих махнал само ако модела ме помоли.
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пон Сеп 08, 2008 2:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен вариантът от конвертора ми харесва много повече - и като излъчване, и като цветен - много повече й ходи на девойката, мисля си аз.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Пон Сеп 08, 2008 2:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сумо прав си .. не трябваше да ползвам минало свършено време за УБИ! Верно е доста крайно. По скоро УБИВА ...
mujimasa

Местожителство: България

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 12:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

...Implat,малко пресилено ми се струва.В случая с тази снимка не виждам смисъл от кой знае какво пипане.А относно Фотошопа - човекът,от който съм се учил е ретуширал снимки повече от 20 години.Дигиталките май не са от толкова отдавна...

ПП:а,и какъв софтуер имат днешните дигиталки!?!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mujimasa написа:
...Implat,малко пресилено ми се струва.В случая с тази снимка не виждам смисъл от кой знае какво пипане.А относно Фотошопа - човекът,от който съм се учил е ретуширал снимки повече от 20 години.Дигиталките май не са от толкова отдавна...

Koe ти се струва пресилено? Аз тази снимка не бих я пипал вобще, зачети по внимателно постовете ми. Нямам представа кой ти е ментора и колко петилетки опит има зад гърба си.. когато се види какво може, тогава може да получи заслуженото уважение!

Последния ти въпрос не го разбирам.
mujimasa

Местожителство: България

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 10:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

implant написа:
mujimasa написа:

Koe ти се струва пресилено? Аз тази снимка не бих я пипал вобще, зачети по внимателно постовете ми. Нямам представа кой ти е ментора и колко петилетки опит има зад гърба си.. когато се види какво може, тогава може да получи заслуженото уважение!

Последния ти въпрос не го разбирам.

Implant - мсиля,че и двамата сме съгласни за тази снимка - не и трябва пипане.Говорех за това,че фотошопа "убивал" фотографията.Ретуширането не е от вчера - това се е правило и преди фотошопа от моя "ментор" и други като него.За съжаление не подържам връзка с него("ментора" ми) и не мога да ти покажа негови неща.Последно доколкото разбрах се е пенсионирал вече.
За мен всичко е в дозата.И аз не харесвам някои стилове на ретуш,но явно има търсене и затова се предлагат.
А относно софтуера в апаратите - там има функции,които са много близки с подобни във фотошопа,а някои апарати дори вече имат и опции за "бърз ретуш" чрез различни филтри в самият апарат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Candelero

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Сеп 17, 2008 10:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

:) :)
стига сте спорили за въпрос, който има 2 положителни и 2 отрицателни страни на монетата.... това малко като МАРГАРИН или КРАВЕ Масло...

истината е, че гаджето е супер и кадърът определено си е ок, без
каквато и да е намеса... или както големият Mies van der Rohe e казал : "Less is More !"
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети