Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
paddg

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 11:25 am Заглавие: прортретче.. |
|
|
Едно портретче без претенции...
Д300 + 85/1.8 @ 2.8 _________________ paddg.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 6:50 pm Заглавие: |
|
|
прекрасно..
тук ретуша ти е добър... какво не ти харесва? _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paddg

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 9:49 pm Заглавие: |
|
|
ами тука няма ретуш..просто момичето си беше качествено "китосано"..просто тук там healing brush и толкова _________________ paddg.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 11:15 pm Заглавие: |
|
|
тук там според теб какво е? :) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2008 11:59 pm Заглавие: |
|
|
Все повече си мисля, че ретуша уби фотографията ..тази истинската, натуралната.. където няма лъскане до стерилитет. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2008 12:02 am Заглавие: |
|
|
Веднага да илюстрирам разсъжденията си... Ето, чисто ретуширано за минутка лицето, но вече е студено и стерилно... не ми допада! Предпочитам натуралния вариант.
 _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paddg

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2008 1:38 am Заглавие: |
|
|
Ето я директно от конвертора и финалния вариант..както се вижда освен кропа и коржертирането няма много ретуш освен по-големите дефекти по кожата...
 _________________ paddg.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2008 8:20 am Заглавие: |
|
|
implant написа: | Все повече си мисля, че ретуша уби фотографията ..тази истинската, натуралната.. където няма лъскане до стерилитет. |
Да речем, че чак за убиване не бих говорил, но съм съгласен. Вместо да се работи с грим (макар, че и това е един вид измама, ако ще сме принципни) и правилно заснемане, се щрака как да е и после се маже кански (нямам предвид теб, paddg, обобщавам само).
А този портрет на мен също ми харесва, но бих оставил бенката на дясната буза. И въобще, с бенките трябва да се внимава, аз бих махнал само ако модела ме помоли. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 2:01 pm Заглавие: |
|
|
На мен вариантът от конвертора ми харесва много повече - и като излъчване, и като цветен - много повече й ходи на девойката, мисля си аз. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 2:08 pm Заглавие: |
|
|
Сумо прав си .. не трябваше да ползвам минало свършено време за УБИ! Верно е доста крайно. По скоро УБИВА ... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mujimasa
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 12:27 am Заглавие: |
|
|
...Implat,малко пресилено ми се струва.В случая с тази снимка не виждам смисъл от кой знае какво пипане.А относно Фотошопа - човекът,от който съм се учил е ретуширал снимки повече от 20 години.Дигиталките май не са от толкова отдавна...
ПП:а,и какъв софтуер имат днешните дигиталки!?! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:16 am Заглавие: |
|
|
mujimasa написа: | ...Implat,малко пресилено ми се струва.В случая с тази снимка не виждам смисъл от кой знае какво пипане.А относно Фотошопа - човекът,от който съм се учил е ретуширал снимки повече от 20 години.Дигиталките май не са от толкова отдавна...
Koe ти се струва пресилено? Аз тази снимка не бих я пипал вобще, зачети по внимателно постовете ми. Нямам представа кой ти е ментора и колко петилетки опит има зад гърба си.. когато се види какво може, тогава може да получи заслуженото уважение!
Последния ти въпрос не го разбирам. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mujimasa
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 10:51 pm Заглавие: |
|
|
implant написа: | mujimasa написа: | ...Implat,малко пресилено ми се струва.В случая с тази снимка не виждам смисъл от кой знае какво пипане.А относно Фотошопа - човекът,от който съм се учил е ретуширал снимки повече от 20 години.Дигиталките май не са от толкова отдавна...
Koe ти се струва пресилено? Аз тази снимка не бих я пипал вобще, зачети по внимателно постовете ми. Нямам представа кой ти е ментора и колко петилетки опит има зад гърба си.. когато се види какво може, тогава може да получи заслуженото уважение!
Последния ти въпрос не го разбирам. |
Implant - мсиля,че и двамата сме съгласни за тази снимка - не и трябва пипане.Говорех за това,че фотошопа "убивал" фотографията.Ретуширането не е от вчера - това се е правило и преди фотошопа от моя "ментор" и други като него.За съжаление не подържам връзка с него("ментора" ми) и не мога да ти покажа негови неща.Последно доколкото разбрах се е пенсионирал вече.
За мен всичко е в дозата.И аз не харесвам някои стилове на ретуш,но явно има търсене и затова се предлагат.
А относно софтуера в апаратите - там има функции,които са много близки с подобни във фотошопа,а някои апарати дори вече имат и опции за "бърз ретуш" чрез различни филтри в самият апарат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 10:13 am Заглавие: |
|
|
:) :)
стига сте спорили за въпрос, който има 2 положителни и 2 отрицателни страни на монетата.... това малко като МАРГАРИН или КРАВЕ Масло...
истината е, че гаджето е супер и кадърът определено си е ок, без
каквато и да е намеса... или както големият Mies van der Rohe e казал : "Less is More !" _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|