Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
жапанкъ
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 7:15 pm Заглавие: |
|
|
жапанкъ написа: | думай, душо! излей си душатъ.. |
е забраих вече :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NEN
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 7:28 pm Заглавие: |
|
|
spacer написа: | жапанкъ написа: | думай, душо! излей си душатъ.. |
е забраих вече :) |
язък.. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 4:35 am Заглавие: |
|
|
така... това е първата, малко я барнах докато не решихь, че вече става за нещо.. сега имам проблем с втората,
която ми се вижда отвратителна и дори не знъм защо.. шви замолъ да критикувате качествено. просто го правя
толкова дълго вече, че не мога да преценя кое съкс точно.. мерси.
и ена забилешкъ: пича от втората не е същия като от първата, не му търсете прилика.. освен това е чародей,
който умее да се правръща в котка..
 _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 4:50 am Заглавие: |
|
|
Хубаво рисуваш знаеш. Ама ги попредобряш. Няма акцент.
А, и тоя крака му десния е стъпил в някво друго пространство. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 10:11 am Заглавие: |
|
|
Сиб, ще ти кажа нещо :) Има неща, които са малко извън правилата на "хубавата графика" - като например това което Bio Отбеляза, че няма акцент, за крака - аз бих добавила, че ръката на този убития е или много къса или свършва тайнствено зад стъпилия крак :P Обаче - картинката така е чудесна! Някак си изобщо няма нужда от корекции или правила, защото така стои супер! Даже така е по-добре мисля... Т.е. ако я "оправиш" може да я развалиш и да си загуби очарованието... Туй е мойто сутрешно и още сънено мнение (т.е. най-откровено:)) А да - убиеца определно мяза на котка в лицето ;) _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Пон Дек 22, 2008 11:57 am Заглавие: |
|
|
И аз мисля че ако махнеш малко детайл ще стане по-добре, може би малко ракурс, динамика? Така ми е статично малко. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 1:15 am Заглавие: |
|
|
хмм... не ми помогнахте особено.. молъ, драснете още малко.. разбирам, че мислите, че преработвам.. нищо против, но чисто композиционно или анатомично нещата май куцат.. не мога да преценя точно, но май и главата на мъжа в ляво е огромна гротескна тиква, а уж е положителен типажъ... уф.. дали да не почна третата картинка, а да се върна към тази нататъка... може би през разстоянието на времето ще мога да погледна с пресен поглед и да разбера кое да пипна за да се получи.. мда.. май така ще направя..
пипи, не мога да почна отначало.. чисто практично, не стаа.. правя го размер А3, в продължение на седмица и половина почти всяка нощ от 12 до 4-5 сутринта.. мега бавно за мен... направо се побърквам, ама неам сили за повече.. знам, че ако седна да го бачкам плътно без прекъсване най-много за 10 часа да го направя цялото.. ама така на пресекулки, мнол трудно се оказа... и е гъч от детайл, ако фана да променям коренно, по-добре да почна отначало, а имам още 13 илюстрации да направя... ъм, и не мислъ, че ракурсъ и динамиката са проблема точно в тази илюстрация..
впрочем, само ще покажа оригиналния скан, че ми харесва повече май, но пък не се връзва с първата илюстрация.. и май половината проблем иде от това, че се опитвам да ги направя в една тава.. а те са си различни и май ше е по-добре да пригодя първата към втората.. деазнам.. ето картинката:
 _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D3im05

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 1:28 am Заглавие: |
|
|
незнам дали не са ги споменали тези неща защото не прочетох на горе но най-ме дразни - перспективата на стъпалото на човека в ляво , малко му е голяма главата , кофти се засича ръката на просналия се с крака _________________ Metro 2033 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 1:35 am Заглавие: |
|
|
аха.. споменаха.. ще ги опраам... но виж пак, мисля че нещо друго куца повече.. може ти да видиш, че аз съм сляпа вече.. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gafana

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 5:51 am Заглавие: |
|
|
освен споменатите неща Сибилче, не се ли засичат кофти и човека от ляво с дъската където е опната девойката ? и така не се ли получават едни кофти вертикали, а от крака (вдигнатия) и рамката на дъската едни кофти хоризонтали ? всмисъл няма много диагонали и въздух между преден и заден план. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ma4u4a

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 10:18 am Заглавие: |
|
|
на мен основно ми се набива кофти композицията, тежи ми в ляво, лично аз бих разменила местата на мацката иии степенката за слончета*
позата на чародея ми се види доста неестествена основно заради ръцете, човек някак очаква да си подпира едната ръка с другата, а изглежда така сякаш с едната си бърка в корема, а... хм, а другата май я е взел назаем от някой пиянист, както и наистина гротескната му физиономия за положителен типаж
детайла лично мен никак не ме притеснява, илюстрацията си носи според мен на таквива неща, а и ако ще се случва като с предходната, цвета ще поправи малко нещата, особено ако не пречерняш мацката отзад
*идея си нямам как се казва туй чудо _________________ Без паника!
Всичко излиза извън контрол по реда си!
бу. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nedamal4eva

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 11:41 am Заглавие: |
|
|
според мен проблема е в това, че имаш три плана разработени еднакво. опитай се да подчертаеш преден, заден, междинен и т.н. и от там нататък сигурна съм че всичко е наред, скиците ти са разкошни:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 11:59 pm Заглавие: |
|
|
ейй.. браво на вас, че отделихте време да хелпнете! мнол мерси за коментарите..
помогнахте ми! ще се съобразя с всички мнения по малко като кацна да довърша
започнатото - след седмица примерно.. засега, почвам третата. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 1:57 am Заглавие: |
|
|
ами.. грънци.. третата друг път.. толкова ме вдъхновихте, че ми дадохте смелост да фана гумичката.. преди, като давах уроци и винаги твърдях, че докато не се страхуваш да изтриеш вече нарисуваното, нещата ще се получават.. просто толкова много си бях харесала т`ва онова, че се страхувах да изтрия да не би да се развали.. и то се скапа.. сега фанах и изтрих 2\3 от картинката и зе да се получава.. като приключа ше постна да скифнете.. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 5:38 am Заглавие: |
|
|
как ви се струва сега?

Последната промяна е направена от жапанкъ на Пет Яну 16, 2009 1:09 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Сря Дек 24, 2008 12:10 pm Заглавие: |
|
|
уф.. отивам да си купя коледна елха..
Последната промяна е направена от жапанкъ на Пет Яну 16, 2009 1:09 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Чет Яну 15, 2009 6:23 am Заглавие: |
|
|
композиционно ги поизравних главите малко кофти, а и ми поизбяга типажа на мацката, шъ трябва да го преправя някак..
но, искам да ви питам понеже монитора ми е някъф почти неизползван - не съм много сигурна дали това, което ми показва е ок..
когато се преместя на компа с нета, който пък не е предвиден да показва неща за печат, цветовете ми изглеждат много странни,
а и всичко е доста бледо.. аз например, сега гледам някви розово-лилави неща (чак ме заболяха очите), а съм съвсем сигурна,
че на другата машина ми стояха кафяво и червено.. вие какво виждате?
ако някой ми каже и как да си наглася монитора най-близо до това, което ще се отпечата, ще съм му много благударнъ.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|