Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
DeyanStefanov

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 6:30 pm Заглавие: първи опити на улицата |
|
|
както си казва заглавието едва наскоро се престрашавам да снимам навън... ще се радвам на безпощадна критика/коментари. :)
Ямбол:
София:
 _________________ Photography and ala-bala |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 6:36 pm Заглавие: |
|
|
3 и 5 ми харесват _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paddg

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 10:25 pm Заглавие: |
|
|
Допадат ми кадрите, но прекалено ме разсейват цжетоввете. Пробвах набързо ЧБ конверсия и мисля, че някои седят по-добре в ЧБ, а може би само аз така си мисля, защото някак свързвам уличното снимане с ЧБ.
Ако автора позволи тия дни ще ги конвертирам и кача. _________________ paddg.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 11:28 pm Заглавие: |
|
|
Казваш навън, което е много общо. Не казвам, че кадрите са лоши, напротив! Именно заради това ме е яд, че първите неща, които показаваш от външно снимане - са цигани и стари хора по автобусите.
Ти постоянно търсиш нещо различно от снимането на закрито, пробвай това и навън - едва ли не виждаш и други хора/предмети по улицата. Нямаше да посоча с пръст едни два кадъра, ако бяха два между няколко различни - но тук са само такива и мен, честно казано, ме е малко яд, защото харесвам как снимаш.
Навън... навън е прекрасно, страшно, стряскащо, смешно, тъжно - и това важи за всеки, дори за децата и костюмарите, за морето, планините и тихите улички. Успех навън! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Дек 23, 2008 11:36 pm Заглавие: Re: първи опити на улицата |
|
|
DeyanStefanov написа: |
|
Този кадър задължително цветен, мисля аз :)
Иначе и аз не си падам по картинки на цигани и стари хора, ама на този в автобуса ми харесаха тия двата образа в преден план, има динамика някаква. Иначе в обработката има куци моменти, които личат. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DeyanStefanov

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 7:06 pm Заглавие: |
|
|
благодаря ви на всички. :)
сумо - тази третата само в цвят я харесах.
паддг - давай. аз съм ги конветирал всички, но ще се радвам да видя твоето черно/бяло. :)
снупър - съгласен съм. сърцето ми тупти в гърлото като снимам на улицата и затова все още търся лесното/клишетата... но ще се мъча да се освободя от такива изтъркани субекти.
ще се радвам и на технически коментари... все се мъча с обработката и никога не знам как се справям композиционно. благодаря ви отново. :) _________________ Photography and ala-bala |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nuanda

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
TETRAGRAMATON

|
Пуснато на: Пон Дек 29, 2008 11:04 pm Заглавие: |
|
|
Деяне, тез опити май трябваше да ги направиш доста по отдавна, то мечки няма вече май дори по циганските махли ;))...снупър е прав, не търси да снимаш само одърпани и бедни цигани или възрастни хора по автобусите, има толкова други приятни обекти и места на който хем на тях ще им е приятно да ги снимаш, хем и на теб ще ти бъде приятно да бъдеш там.
А иначе много може да се говори за уличната фотография, но най готиното е че ти самият понякога трябва да подикваш и дори контролираш ситуациите който снимаш, е например с тези деца циганчетата, ми не се стискай купи някакви бонбони или нещо по евтино което ще ги зарадва, създай им някаква емоция, дори ще имаш и тема върху която да направиш поне 10-20 кадъра(докато се радват на сладкото).Иначе от кадрите който си пуснал тука, ми харесва само тоз с дядото и бабата в автобуса....бе по принцип, не знам как подхождаш към този тип фотография, и колко време си отделил на тази серия специално, но е хубаво не просто да минаваш покрай някое място и и да щракнеш по един път, хубаво е да си отделяш повече време ако намериш интересен обект за снимане и да поработиш върху него по задълбочено, пък после да има какво да отсяваш........ пс. ма това са си мой някви болни разбирания, само да споделя ;) _________________ London professional Portrait and Headshots photographer |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emmsky
|
Пуснато на: Вто Дек 30, 2008 12:48 pm Заглавие: |
|
|
Деяне, поздравления за смелостта да излезеш на вън! :)
По мое мнение, на този етап поже да оставиш малко композицията и светлината на заден план и да работиш повече върху притеснението и освобождаването от него. Забелязал съм, че най-интересните и емоционални кадри с хора от улицата стават, когато фотографа се осмели да се приближи до тях. Примерно снимката с дядото и бабата в автобуса - застанал си на не повече от 50 см, но като излъчване, сякаш си две кръстовища напред. Това според мен е най-трудно за преодоляване, композицията и светлината ще си дойдат на място :)
Хайде! Давай смело и чакаме още! :) _________________ if you are not prepared to be wrong, you won't came up with anything original |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DeyanStefanov

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2009 10:32 pm Заглавие: |
|
|
благодаря още веднъж на всички за мненията. няма да почвам нова тема а ще добавям новите опити тук. ще се радвам на вашите коментари. :) никакви старци и цигани, обещавам. ето една от днес...
 _________________ Photography and ala-bala |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|