Graphilla.com :: Преглед на тема - първи опити на улицата

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

първи опити на улицата

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DeyanStefanov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 23, 2008 6:30 pm    Заглавие: първи опити на улицата Отговорете с цитат

както си казва заглавието едва наскоро се престрашавам да снимам навън... ще се радвам на безпощадна критика/коментари. :)

Ямбол:

София:

sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Вто Дек 23, 2008 6:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

3 и 5 ми харесват
paddg

МнениеПуснато на: Вто Дек 23, 2008 10:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Допадат ми кадрите, но прекалено ме разсейват цжетоввете. Пробвах набързо ЧБ конверсия и мисля, че някои седят по-добре в ЧБ, а може би само аз така си мисля, защото някак свързвам уличното снимане с ЧБ.

Ако автора позволи тия дни ще ги конвертирам и кача.
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Вто Дек 23, 2008 11:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Казваш навън, което е много общо. Не казвам, че кадрите са лоши, напротив! Именно заради това ме е яд, че първите неща, които показаваш от външно снимане - са цигани и стари хора по автобусите.
Ти постоянно търсиш нещо различно от снимането на закрито, пробвай това и навън - едва ли не виждаш и други хора/предмети по улицата. Нямаше да посоча с пръст едни два кадъра, ако бяха два между няколко различни - но тук са само такива и мен, честно казано, ме е малко яд, защото харесвам как снимаш.

Навън... навън е прекрасно, страшно, стряскащо, смешно, тъжно - и това важи за всеки, дори за децата и костюмарите, за морето, планините и тихите улички. Успех навън!

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Вто Дек 23, 2008 11:36 pm    Заглавие: Re: първи опити на улицата Отговорете с цитат

DeyanStefanov написа:

Този кадър задължително цветен, мисля аз :)
Иначе и аз не си падам по картинки на цигани и стари хора, ама на този в автобуса ми харесаха тия двата образа в преден план, има динамика някаква. Иначе в обработката има куци моменти, които личат.
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Дек 24, 2008 1:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен и първата трябва да си остане цветна!

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DeyanStefanov

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2008 7:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря ви на всички. :)

сумо - тази третата само в цвят я харесах.
паддг - давай. аз съм ги конветирал всички, но ще се радвам да видя твоето черно/бяло. :)
снупър - съгласен съм. сърцето ми тупти в гърлото като снимам на улицата и затова все още търся лесното/клишетата... но ще се мъча да се освободя от такива изтъркани субекти.

ще се радвам и на технически коментари... все се мъча с обработката и никога не знам как се справям композиционно. благодаря ви отново. :)
nuanda

МнениеПуснато на: Съб Дек 27, 2008 4:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Третата снимка и за мен е най - добрата .
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
TETRAGRAMATON

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Пон Дек 29, 2008 11:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Деяне, тез опити май трябваше да ги направиш доста по отдавна, то мечки няма вече май дори по циганските махли ;))...снупър е прав, не търси да снимаш само одърпани и бедни цигани или възрастни хора по автобусите, има толкова други приятни обекти и места на който хем на тях ще им е приятно да ги снимаш, хем и на теб ще ти бъде приятно да бъдеш там.
А иначе много може да се говори за уличната фотография, но най готиното е че ти самият понякога трябва да подикваш и дори контролираш ситуациите който снимаш, е например с тези деца циганчетата, ми не се стискай купи някакви бонбони или нещо по евтино което ще ги зарадва, създай им някаква емоция, дори ще имаш и тема върху която да направиш поне 10-20 кадъра(докато се радват на сладкото).Иначе от кадрите който си пуснал тука, ми харесва само тоз с дядото и бабата в автобуса....бе по принцип, не знам как подхождаш към този тип фотография, и колко време си отделил на тази серия специално, но е хубаво не просто да минаваш покрай някое място и и да щракнеш по един път, хубаво е да си отделяш повече време ако намериш интересен обект за снимане и да поработиш върху него по задълбочено, пък после да има какво да отсяваш........ пс. ма това са си мой някви болни разбирания, само да споделя ;)
emmsky

МнениеПуснато на: Вто Дек 30, 2008 12:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Деяне, поздравления за смелостта да излезеш на вън! :)

По мое мнение, на този етап поже да оставиш малко композицията и светлината на заден план и да работиш повече върху притеснението и освобождаването от него. Забелязал съм, че най-интересните и емоционални кадри с хора от улицата стават, когато фотографа се осмели да се приближи до тях. Примерно снимката с дядото и бабата в автобуса - застанал си на не повече от 50 см, но като излъчване, сякаш си две кръстовища напред. Това според мен е най-трудно за преодоляване, композицията и светлината ще си дойдат на място :)

Хайде! Давай смело и чакаме още! :)
DeyanStefanov

МнениеПуснато на: Пон Яну 05, 2009 10:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря още веднъж на всички за мненията. няма да почвам нова тема а ще добавям новите опити тук. ще се радвам на вашите коментари. :) никакви старци и цигани, обещавам. ето една от днес...

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети