Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Dash
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 9:23 am Заглавие: Печатат ли се такива неща изобщо...? |
|
|
Бих искал да си отпечатам няколко колекционерски серии от "пощенски марки" с кадри от моя филм. Питах на разни места, обаче ми казаха, че пощенските марки имали нумизматична стойност (imagine that O_O) и да си ги печаташ свободно било като да фалшифицираш пари. Аз се опитах да обясня, че не е вярно, обаче все тая.
Преди много години с Пифовете ми пращаха едни фейк-марки с анимационни герои, които не се лепяха. Бяха просто отпечатани на леко-гланцирана хартия и с перфорация по краищата. Точно такова нещо ми трябва. Няма да пише "Български Пощи" и други такива неща по тях. Ще се постарая да си личи достатъчно ясно, че това не са реални марки.
Ако можета да ми помогнете с координати или някакви насоки ще съм ви много признателен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 9:51 am Заглавие: |
|
|
neshto takova iskash - taka li?
mislia che ima variant... edinstveno tazi perforatsia ne stava vpechatliavashto pretsizna, pechatat e na nekav lazeren printer, no realno mozhe da bade na po4ti vsichko, mislia, che ima znachenie debelinata na mediata...
ako te valnuva, svirni da porazpitam _________________ Best Wine Labels Design
Best Logos
Hand Lettering on Wine Labels |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:45 am Заглавие: |
|
|
Да, точно това ми е нужно. =D
С уточнението, че картинката няма да стига до перфорацията, а ще има бяла рамка. За дебелината нямам претенции, но би било хубаво ако може да се отпечата на гланцирана хартия. Не е проблем да дойда и до Варна, ако трябва. =) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:46 am Заглавие: |
|
|
Ми ние имаме подобна перфорация, проблема е че сме печатница и требе да пуснеш некъв тираж за да минеш :)
На лазер също мое се получи, ако иде реч за некви еденични бройки _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:51 am Заглавие: |
|
|
Ами аз ги искам за да подарявам от тях, така че може би втория вариант ми върши по-добра работа. Какво е минималното количество в този случай? =) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 11:34 am Заглавие: |
|
|
Има и по лесен варинат
Печаташ си ги на дигиталка нейде, после намираш някой от старите фотографи с вълнообразна ножица за снимки и вече имаш марки;-)
БТВ - в магазините за един лев има доста детски ножички с разлини вълнобразни разания - може и да свършат работа _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 11:49 am Заглавие: |
|
|
Тва с ножичките умрела работа
@Даш напечатай си ги дето и както искаш и ги прати, ща черпа едно перфориране....
само нали предвиди си как ше ги наредиш щот перфорацията върви на права линия с макс дължина 70cm
най-общо казано перфорацията представлява кръгче с размер 1мм и стъпка на отместване 1мм и така 70см.... _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 12:09 pm Заглавие: |
|
|
Като се жених навремето си направих марки за поканите и ги нарязах на ръка. Не беше толкоз зор. В слънчоглед има ножици. Но ако минимиро е навит давай смело напред. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rostislav

|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 1:11 pm Заглавие: |
|
|
Първо си избираш хубав материал (задължително). Някаква етикетъчна хартия ~70гр. ще свърши работа, хром лукс примерно. После отиваш на дигиталката с тарикатския предпечат за да изглеждат детайлно. Накрая отиваш някаде където има плотер, всеки по нов има такава функция. _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пет Юни 05, 2009 8:30 pm Заглавие: |
|
|
Супер! =D
Само да питам още нещо. Значи, печатам си някъде нещо такова, примерно --
-- и после се перфорира по линиите. Така ли? Или картинките не трябва да са долепени една до друга?
Ще потърся и ножички за всеки случай. Нямах представа, че има такива, дето режат по този начин. Бях виждал само от зигзагообразните...
Благодаря много на всички, които се отзоваха! =) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Съб Юни 06, 2009 12:27 am Заглавие: |
|
|
peatash samo magentenoto bez sivite 4erti i si v djaza :)
 _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|