Graphilla.com :: Преглед на тема - Печатат ли се такива неща изобщо...?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Печатат ли се такива неща изобщо...?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dash

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 9:23 am    Заглавие: Печатат ли се такива неща изобщо...? Отговорете с цитат

Бих искал да си отпечатам няколко колекционерски серии от "пощенски марки" с кадри от моя филм. Питах на разни места, обаче ми казаха, че пощенските марки имали нумизматична стойност (imagine that O_O) и да си ги печаташ свободно било като да фалшифицираш пари. Аз се опитах да обясня, че не е вярно, обаче все тая.

Преди много години с Пифовете ми пращаха едни фейк-марки с анимационни герои, които не се лепяха. Бяха просто отпечатани на леко-гланцирана хартия и с перфорация по краищата. Точно такова нещо ми трябва. Няма да пише "Български Пощи" и други такива неща по тях. Ще се постарая да си личи достатъчно ясно, че това не са реални марки.

Ако можета да ми помогнете с координати или някакви насоки ще съм ви много признателен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
epixs

Местожителство: с. Добри дол - в центъра

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 9:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

neshto takova iskash - taka li?
mislia che ima variant... edinstveno tazi perforatsia ne stava vpechatliavashto pretsizna, pechatat e na nekav lazeren printer, no realno mozhe da bade na po4ti vsichko, mislia, che ima znachenie debelinata na mediata...
ako te valnuva, svirni da porazpitam
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Dash

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, точно това ми е нужно. =D

С уточнението, че картинката няма да стига до перфорацията, а ще има бяла рамка. За дебелината нямам претенции, но би било хубаво ако може да се отпечата на гланцирана хартия. Не е проблем да дойда и до Варна, ако трябва. =)
Върнете се в началото
minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми ние имаме подобна перфорация, проблема е че сме печатница и требе да пуснеш некъв тираж за да минеш :)

На лазер също мое се получи, ако иде реч за некви еденични бройки

whitewater
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Dash

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 10:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз ги искам за да подарявам от тях, така че може би втория вариант ми върши по-добра работа. Какво е минималното количество в този случай? =)
Върнете се в началото
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 11:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Има и по лесен варинат
Печаташ си ги на дигиталка нейде, после намираш някой от старите фотографи с вълнообразна ножица за снимки и вече имаш марки;-)

БТВ - в магазините за един лев има доста детски ножички с разлини вълнобразни разания - може и да свършат работа
minimiro
Ксараджия

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 11:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тва с ножичките умрела работа

@Даш напечатай си ги дето и както искаш и ги прати, ща черпа едно перфориране....

само нали предвиди си как ше ги наредиш щот перфорацията върви на права линия с макс дължина 70cm

най-общо казано перфорацията представлява кръгче с размер 1мм и стъпка на отместване 1мм и така 70см....

whitewater
Върнете се в началото
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 12:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Като се жених навремето си направих марки за поканите и ги нарязах на ръка. Не беше толкоз зор. В слънчоглед има ножици. Но ако минимиро е навит давай смело напред.
Върнете се в началото
epixs

Местожителство: с. Добри дол - в центъра

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 12:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

minimiro e tvoiat variant!
Върнете се в началото
Rostislav

Местожителство: PLOVDIV

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 1:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо си избираш хубав материал (задължително). Някаква етикетъчна хартия ~70гр. ще свърши работа, хром лукс примерно. После отиваш на дигиталката с тарикатския предпечат за да изглеждат детайлно. Накрая отиваш някаде където има плотер, всеки по нов има такава функция.
Dash

МнениеПуснато на: Пет Юни 05, 2009 8:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Супер! =D

Само да питам още нещо. Значи, печатам си някъде нещо такова, примерно --

-- и после се перфорира по линиите. Така ли? Или картинките не трябва да са долепени една до друга?

Ще потърся и ножички за всеки случай. Нямах представа, че има такива, дето режат по този начин. Бях виждал само от зигзагообразните...

Благодаря много на всички, които се отзоваха! =)
Върнете се в началото
minimiro
Ксараджия

МнениеПуснато на: Съб Юни 06, 2009 12:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

peatash samo magentenoto bez sivite 4erti i si v djaza :)

whitewater
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети