Graphilla.com :: Преглед на тема - iMac 27" Core i5 2.66GHz (quad-core) /8GB RAM/1TB

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

iMac 27" Core i5 2.66GHz (quad-core) /8GB RAM/1TB
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Обяви
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
fan4battle

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 7:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ух, исках да ги пусна като едно съобщение, ама малко се омотах и няма edit...
takama написа:
Това което успях да разбера е че дори да си закупиш този пакет от аппле тук в БГ не важи - просто не го поддържат, т.е. ако машината ти се развали трябва да я пратиш с куриер до най-близката държава където това се поддържа като опция.
Ами, доколкото знам има оторизиран магазин (сервиз?) на Apple, така че поддръжката я поемат те, а когато не е по силите им, тогава се изпраща до съответната държава. Но най-добре питай на http://www.apple-bg.com/forums/ , там ще кажат хора, които са минавали през такива неща...
takama

Местожителство: World

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 8:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

преди да си взема мака ползвах НЕК 20" с S-IPS матрица, матов, и нямах никакви проблеми, перфектен монитор. Това обаче което аз се чудя, как е възможно световен производител като аппле да не предлага опция за матов дисплей за тези машини, няма какво да се лъжем зе съотношението между цената и качеството на тези машини и то е много добро, именно затова и аз реших да мина на мак защото имах нужда от нов монитор и нова машина и вече незнам дали не сгреших, преди това ползвах един лаптоп на ХП елитебоок 8730 вързан към НЕК монитор и нямах проблеми... от личен опит достигнах до извода че нещо щом ти върши работа просто продължавай да си го ползваш докато можеш :(
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 8:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

за Apple тепърва ще се сблъскваш с една крещяща кретения и дебилизъм съчетана по някакъв перверзен начин с висококачество на изработка и нулево отношение към някакви елементарни неща.
takama

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 11:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

за съжаление си прав... :( за всички които ще бъдат заинтересовани и ще изчетата всички коментари до тук, iMaca се продава, и една добавка, не е с 4ГБ рам а вече е с 8, един приятел днес ми донесе оригнални две пръчки по 2ГБ рам с идеята че ще продължавам с опитите ми да свикна с дисплея но след завършека на поредния работен ден с главоболие и напрежение в очите се отказвам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Чет Сеп 09, 2010 11:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда, не си заслужава да се мъчиш, дом при теб ефектът е такъв.
--
Пък за глупостите при Епъл - има ги при всички компании и хора, само че на Епъл се сърдят повече, щото при тях разстоянието до перфектното е по-малко и често пада чудене какао ги спира да извървят тия последни крачки.
(като казвам "перфектно", нямам предвид абсолютната стойност на понятието)
stefan

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 1:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

май трябваше да си останеш с 8730ката и просто да си земеш по хубав дисплей... аз от 2.5 години съм с 8710 и 22 инчов мат и съм много много щастлив от комбинацията. може би най-лекият 17инч про лаптоп на пазара, разнасям си го без проблеми. на няколко пъти се чудя дали да не ъпгрейдвам, но просто за момента няма нов модел който да си струва да пръскам пари.

тази тема за пореден път ме убеди че монитор с глосс няма да си взема...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
fan4battle

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От всичките Apple-ски работи в момента само MacBook Pro предлага опция за матов дисплей... Тъпо е, ама...
TchudO

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе едно не схващам защо си мислите, че Епъл са създали йМака за дизайнерска работа? че чак се възмущавате от дисплея.
Искате Епъл десктоп машина има си МакПро, не искате има цял набор от Епълски играчки за други цели.
Ако си решил да си купиш йМак за такава цел значи си загърбил другия вариант и ти е ясно с какво се сблъскваш.

КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dreamer

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

TchudO написа:
абе едно не схващам защо си мислите, че Епъл са създали йМака за дизайнерска работа?

Без да подклаждам спорове, винаги съм искал някой да обясни това....

Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dreamer написа:
TchudO написа:
абе едно не схващам защо си мислите, че Епъл са създали йМака за дизайнерска работа?

Без да подклаждам спорове, винаги съм искал някой да обясни това....

ми той е толкоз за дизайнерска работа, колкото и всяко сбирщайн писи с "дизайнерски" монитор за 800 лева...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TchudO

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

вярно е и аз съм мислил по тоя въпрос :)
мойто расъждение стигна до там, че когато сложиха АСД на йМак, всички започнахме да го купува с цел да работим на него, предимствата /бърза машина, добър дисплей, спестяване на място/ та това ми бяха доводите тогава. Но онези от Епъл не спят тази практика бързо беше пречупена :)))

Истината е че по времето на белите йМаци се сдобих с 3 броя и съм ного хепи, лошото е че вече остаряват, пък и проблема с дисплея си остава и след смяна по гаранцията както написа Ексилето

Върнете се в началото
exile

Местожителство: Plovdiv, Sofia

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 3:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Последните 4 поста ми се струват много верни.

А причината да се бачка на аймакове вместо макпрота са едни 5000 лева на работно място. :)
Ама това е очевидно, смятам.
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами купете си HP работни станции, с ниво на оборудване на мак про
ще поговорим за цени после;-)
Колкото до АйМака - това си е домашен комп. Не, че не става за "дизайнерска" работа, но не е и направен за това. Заради липсата на активно охлаждане, при натоварване намалява честота, от там производителността пада

А 5000 лв на работно място - разпределно на средно между 3 - 5 и нагоре години без нужда от ремонт и ъпгрейд на даден мак, бързо се изплащат.
Особенно когато става въпрос на него да работят професионалисти.
Но често се предпочита да се дадат 100 000 за нов джип или 2000 за маркови ботуши, отколкото да се инвестира в техника и хора.
Zing

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Валбич, това беше брат :)
сега маковете са интелски, матриците и чаркалаците са на самсунг включая АзПаднах и АзТилифон, останаа сал единия ОС и краисивите сандъци :)
Айде се ние де сме с ПЦта за по 1500 и монитори за 1200 да си режем вените с нокторезачките ли - я от 3 години не съм ъпгредвал само бачкам - това прави ли ме Ябълко потребител :)

Хайде спрете се с тази стара слава, квото беше беше, Ябълките карат по инерция кат има кой да им дава пари браво! :)
Върнете се в началото
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти да не мислиш, че аз съм с Епълски монитор;-)
И Айфон няма си купя! Но за мака.. абе ела ми на гости и ще видиш сам
Zing

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 5:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

те затова ли подарява и по торба цемент, две шепи речни камичета и тел за арматура, че да им отливате фундаменти, че много "бегали" тез Макове :D
Върнете се в началото
takama

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2010 10:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Нова цена: 2900лв.
Върнете се в началото
takama

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2010 11:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да допълня че iMaca е със 8GB RAM, добавил съм 4GB оригинална appleска RAM, докато смятах да го ползвам :(
Върнете се в началото
TchudO

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2010 11:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

добрее да отбележиш, че това е и цена без ДДС :) това също е важно

Върнете се в началото
takama

МнениеПуснато на: Вто Сеп 14, 2010 12:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:) ами аз си мисля че това е ясно :) цената е такава защото е без ДДС :) аз така или иначе няма как да издам фактура :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Обяви Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети