Graphilla.com :: Преглед на тема - Илюстрация и типография, но най-вече типография

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Илюстрация и типография, но най-вече типография

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mmiu

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 3:24 pm    Заглавие: Илюстрация и типография, но най-вече типография Отговорете с цитат

Привет :)

Пускам в "Представяне", понеже не ме интересува толкова илюстрацията (колкото-толкова, и като цяло съм доволна от нея), а надписа и как се е получил. В типографията съм меко казано начинаеща, така че всякакви съвети и критики ще са ми от полза.

Проектът е обложка за албум; в общи линии илюстрацията хвана това, което музикантката искаше, като настроение и т.н. На теория не бива да го показвам до рилийза, но разчитам, че в този специализиран форум никой няма да го види :Р

1. Финалната версия:

2. Първият вариант:

3. Вторият вариант:

4. Нещо като тийзър за цялата работа:

Госпожицата пожела сив фон вместо бял (въпреки протестите ми), затова и пратих да си го види как ще изглежда:

(не че е толкова от значение).

Та така. Надявам се господата от частта с шрифт-дизайна да се обадят и да дадат мнение - две :)) Моля, кажете какво мислите, какво съм му направила на надписа и къде е ок, къде - не?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 3:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mmiu вариант3 е можело да стане по-добре от това на което финално сте се спрели. името на изпълнителката да речем в друга гама.. топла... за да не се слива с името на албума. също и да се разграничи кай от юнг...

в крайния вариант името на изпълнителката е с прекалено отличаващ се фонт. но пък може да стане по-добре ако и на него пуснеш текстура като на името на албума.

обаче в илюстрацията ме притеснява факта че не и се вижда нейната дясна ръка.

като цяло ми допада за ковър на албум...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mmiu

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2010 6:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хей, като цяло се надявах на повече коментари :)

DR2, може и да си прав.. със сигурност финалният вариант не е най-доброто решение - получих съвсем основателни критики, че е трудно четимо..

за илюстрацията - никак не мога да я "видя" как се е случила все още, а това за ръката дори не ми беше минало през ума.. тя просто остана на заден план след проблемите с надписа.
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2010 7:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ти е добро тайпото, лошото е че не мога да ти дам акъл как да го направиш по-добро, защото този стил ми е напълно неясен..
mmiu

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2010 12:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за критиката, LoveHate - лошото е, че явно и на мен ми е напълно неясен :D

Изглежда, не е разумно да бързам да разбера резултата от работата си. Вероятно ще трябва просто да изчакам да попорасна, за да ги видя грешките... :))
Върнете се в началото
simov

Местожителство: Bankia

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Този вариант, който сте тръгнали да удобрявате... продължи с него.
На този етап бих те посъветвал да опиташ колкото можеш повече вариации - комбинации на шрифтовете
(и основно този на авторката)... отсявай, отсявай и после пусни тук пак да помислим.
В момента симбиозата между двата шрифта я няма, контраста не е този.
Афинитетът към шрифт комбинирането си е сложна химична реакция на мозъка, която е вследствие на куп предходни такива.
simov

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nicht arbeit - keine resultate... verstehst du? :)
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъшност при подобно занятие аз бих хванал молива.. с готови шрифтове няма как да стане...
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бате прав си, трябва си молив.
simov

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Батковци, май сте прави.
dreamer

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И май с извиване на целите редове не е много подходящо? По добре всяка буква да е разтеглена според прилежащото и пространство и формата на самата буква отколкото целия ред да се криви?

Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mmiu

МнениеПуснато на: Сря Дек 08, 2010 9:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

simov , за жалост то е вече одобрено.. мислех си да го постна по-рано проекта, в процес на работа, но се замотах и не остана време.. качих го, защото крайният резултат ми беше пълна мъгла (сега обаче бавно се избистря).

посъветваха ме да намаля шрифта на КY и да не е толкова претенциозен.. но пак не ми се стори ок. проблема ми е, че почнах от идеята за 60-ски блок от думички и просто не я развих, дори и като почнах с втория вариант. тъкмо, dreamer, някак с втория шрифт извиването на редовете верно не върви..

а. пробвах доста време с молив и лист.. нещо никак не се получи. май съм забравила как се цъка аналогово :/

при всички случаи, oбещавам като събера смелост да пипам и нацеля нещо, да покажа пак. малко е тегаво така, като е завършен проект, но какво да се прави..
Върнете се в началото
ScriptKiddy

Местожителство: London, UK

МнениеПуснато на: Сря Дек 22, 2010 12:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мен, ми харесва:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети