Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mmiu
|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 3:24 pm Заглавие: Илюстрация и типография, но най-вече типография |
|
|
Привет :)
Пускам в "Представяне", понеже не ме интересува толкова илюстрацията (колкото-толкова, и като цяло съм доволна от нея), а надписа и как се е получил. В типографията съм меко казано начинаеща, така че всякакви съвети и критики ще са ми от полза.
Проектът е обложка за албум; в общи линии илюстрацията хвана това, което музикантката искаше, като настроение и т.н. На теория не бива да го показвам до рилийза, но разчитам, че в този специализиран форум никой няма да го види :Р
1. Финалната версия:
2. Първият вариант:
3. Вторият вариант:
4. Нещо като тийзър за цялата работа:
Госпожицата пожела сив фон вместо бял (въпреки протестите ми), затова и пратих да си го види как ще изглежда:
(не че е толкова от значение).
Та така. Надявам се господата от частта с шрифт-дизайна да се обадят и да дадат мнение - две :)) Моля, кажете какво мислите, какво съм му направила на надписа и къде е ок, къде - не? _________________ http://www.behance.net/mirchovska
-
Mere surmise, Sir. Very uncertain. |
|
Върнете се в началото |
|
|
DR2 Paladin's Death
|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 3:55 pm Заглавие: |
|
|
mmiu вариант3 е можело да стане по-добре от това на което финално сте се спрели. името на изпълнителката да речем в друга гама.. топла... за да не се слива с името на албума. също и да се разграничи кай от юнг...
в крайния вариант името на изпълнителката е с прекалено отличаващ се фонт. но пък може да стане по-добре ако и на него пуснеш текстура като на името на албума.
обаче в илюстрацията ме притеснява факта че не и се вижда нейната дясна ръка.
като цяло ми допада за ковър на албум... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
|
mmiu
|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 6:35 pm Заглавие: |
|
|
хей, като цяло се надявах на повече коментари :)
DR2, може и да си прав.. със сигурност финалният вариант не е най-доброто решение - получих съвсем основателни критики, че е трудно четимо..
за илюстрацията - никак не мога да я "видя" как се е случила все още, а това за ръката дори не ми беше минало през ума.. тя просто остана на заден план след проблемите с надписа. _________________ http://www.behance.net/mirchovska
-
|
Върнете се в началото |
|
|
LoveHate ta tatau
|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2010 7:59 pm Заглавие: |
|
|
Не ти е добро тайпото, лошото е че не мога да ти дам акъл как да го направиш по-добро, защото този стил ми е напълно неясен.. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
|
mmiu
|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 12:41 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за критиката, LoveHate - лошото е, че явно и на мен ми е напълно неясен :D
Изглежда, не е разумно да бързам да разбера резултата от работата си. Вероятно ще трябва просто да изчакам да попорасна, за да ги видя грешките... :)) _________________ http://www.behance.net/mirchovska
-
|
Върнете се в началото |
|
|
simov
|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:07 pm Заглавие: |
|
|
Този вариант, който сте тръгнали да удобрявате... продължи с него.
На този етап бих те посъветвал да опиташ колкото можеш повече вариации - комбинации на шрифтовете
(и основно този на авторката)... отсявай, отсявай и после пусни тук пак да помислим.
В момента симбиозата между двата шрифта я няма, контраста не е този.
Афинитетът към шрифт комбинирането си е сложна химична реакция на мозъка, която е вследствие на куп предходни такива. _________________ fontfabric.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
simov
|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:12 pm Заглавие: |
|
|
nicht arbeit - keine resultate... verstehst du? :) _________________ fontfabric.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
LoveHate ta tatau
|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:20 pm Заглавие: |
|
|
Всъшност при подобно занятие аз бих хванал молива.. с готови шрифтове няма как да стане... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
|
P E T R O V mnmlst
|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:34 pm Заглавие: |
|
|
Бате прав си, трябва си молив. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
simov
|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:37 pm Заглавие: |
|
|
Батковци, май сте прави. _________________ fontfabric.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
dreamer
|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 6:51 pm Заглавие: |
|
|
И май с извиване на целите редове не е много подходящо? По добре всяка буква да е разтеглена според прилежащото и пространство и формата на самата буква отколкото целия ред да се криви? _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
|
mmiu
|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2010 9:32 pm Заглавие: |
|
|
simov , за жалост то е вече одобрено.. мислех си да го постна по-рано проекта, в процес на работа, но се замотах и не остана време.. качих го, защото крайният резултат ми беше пълна мъгла (сега обаче бавно се избистря).
посъветваха ме да намаля шрифта на КY и да не е толкова претенциозен.. но пак не ми се стори ок. проблема ми е, че почнах от идеята за 60-ски блок от думички и просто не я развих, дори и като почнах с втория вариант. тъкмо, dreamer, някак с втория шрифт извиването на редовете верно не върви..
а. пробвах доста време с молив и лист.. нещо никак не се получи. май съм забравила как се цъка аналогово :/
при всички случаи, oбещавам като събера смелост да пипам и нацеля нещо, да покажа пак. малко е тегаво така, като е завършен проект, но какво да се прави.. _________________ http://www.behance.net/mirchovska
-
|
Върнете се в началото |
|
|
ScriptKiddy
|
|
Върнете се в началото |
|
|