Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
GreatKhan
|
Пуснато на: Съб Фев 12, 2011 11:49 pm Заглавие: Представяне - Фотография (GreatKhan) |
|
|
Здравейте,
някой сигурно помнят,че имам тема и в Графики и Илюстрации,но доста занемарена.Казвам се Тодор Илиев (GreatKhan).
Щеше ми се да си почна и във фотография една темичка.Със снимки,каквито ми се струва тук не съм виждал.(може да греша,не съм проверявал наред...).Така или инък,снимките са на фигурки (collectibles).
Надявам се ще провокират интересе,пък може и тема да допуснете. :)
Ето и някой от тях:
Доста са разнородни и на тоя белия фон не е най-добрия вариант,но...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

Регистриран на: 06 Юли 2004 Мнения: 603 Местожителство: с. Косталево /Врачанско/
|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 4:12 am Заглавие: |
|
|
тия фигурки мн яки от къде мога да си ги купя ? _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GreatKhan
|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 11:24 am Заглавие: |
|
|
Всичките от различни места са купувани,но най-често e-bay.
За снимките нещо? :DD |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 2:03 pm Заглавие: |
|
|
Само фигурки ли снимаш? :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GreatKhan
|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 4:48 pm Заглавие: |
|
|
Ми вкъщи повече фигурки се намират,отколкото голо жени... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
cutepoison

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 4:51 pm Заглавие: |
|
|
Наистина е кофти че няма други жанрове измислени. На мен последната ми харесва, има динамика.. _________________ http://www.redvertex.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GreatKhan
|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 5:27 pm Заглавие: |
|
|
cutepoison:"Наистина е кофти че няма други жанрове измислени."
hristov2256: "Само фигурки ли снимаш? :)))"
Истината е,че очаквах известно тесногръдие в този форум,но май не достатъчно... Но си мисля,дали аз съм със стеснен светоглед,та показвам само фигурки,или част от зрителите са,като го възприемат за "недостоен" (явно) жанр?(Дори само като рекламна фотография да се разгледа,има своя смисъл.А при по-задълбочен оглед в тази посока,може да се окаже,че е не толкова непопулярно и непрофесионално занимание.При един анализ,може да се окаже,че има и известни достойнства,защото фотографията е основно композиция и светлина.Обекта някак не е най-същественото.)
В този смисъл,за мен беше и търсена провокация,което за момента не ме подлъга.
Не съм сигурен да ме притеснява ли или да ме радвам реакция от типа: "Какви са тес фигурки?!",а не "Какви са тес снимки?!"
ПС. Да,снимам и други неща,коментара ми за голите жени беше шега.Това съм решил да покажа.
ПС. Предполагам,не съм придобил погрешно впечатление за изчерпателния анализ и критика на нещата,които съм постнал.Ако е така извинявам се. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 8:46 pm Заглавие: |
|
|
За да получиш права, все си мисля, че е необходимо нещо повече от няколко фигурки. Аз на 3тата снимка не разбрах нищо :) Първата според мен ти се е получила най-добре от показаните.
Нищо лично, не се засягай, но такъв тип осветление съм правил, когато подхванах за първи път нощната лампа, за да видя какво ще се получи.
Като идея съм ОК, но за мен нищо повече. Не защото съм свикнал да снимам други неща. Истината е, че има фотографи, които се занимават със снимане на фигурки и друг тип играчки, но са много над това ниво, като идея, осветление, композиция и т.н.
Давай още, ако си решил да показваш твърдо само фигурки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GreatKhan
|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2011 11:00 am Заглавие: |
|
|
:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2011 11:21 am Заглавие: |
|
|
просто снимането на фигурки, статуи, сувенирчета и подобни може да бъде само упражнение за нещо в бъдеще (като изключим случаите, в които могат да се снимат като репродукции или да се вкарат в друга среда)
като фотография няма особена стойност
да, ще те научи на някои много основни неща в композирането и осветлението, но това е твърде малко от нещата, които представляват фотографията
ако ти беше правил фигурките - щеше да е чудесно за представянето им, но иначе не _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GreatKhan
|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2011 1:22 pm Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

Регистриран на: 06 Юли 2004 Мнения: 603 Местожителство: с. Косталево /Врачанско/
|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 5:48 pm Заглавие: |
|
|
мършояда мн готин ! _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|