Graphilla.com :: Преглед на тема - Представяне - Фотография (GreatKhan)

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Представяне - Фотография (GreatKhan)

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
GreatKhan

МнениеПуснато на: Съб Фев 12, 2011 11:49 pm    Заглавие: Представяне - Фотография (GreatKhan) Отговорете с цитат

Здравейте,
някой сигурно помнят,че имам тема и в Графики и Илюстрации,но доста занемарена.Казвам се Тодор Илиев (GreatKhan).
Щеше ми се да си почна и във фотография една темичка.Със снимки,каквито ми се струва тук не съм виждал.(може да греша,не съм проверявал наред...).Така или инък,снимките са на фигурки (collectibles).
Надявам се ще провокират интересе,пък може и тема да допуснете. :)
Ето и някой от тях:

Доста са разнородни и на тоя белия фон не е най-добрия вариант,но...

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ALFRED HITCHCOCK

Местожителство: с. Косталево /Врачанско/

МнениеПуснато на: Нед Фев 13, 2011 4:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

тия фигурки мн яки от къде мога да си ги купя ?
GreatKhan

МнениеПуснато на: Нед Фев 13, 2011 11:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичките от различни места са купувани,но най-често e-bay.
За снимките нещо? :DD
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
hristov2256

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 13, 2011 2:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само фигурки ли снимаш? :)))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
GreatKhan

МнениеПуснато на: Нед Фев 13, 2011 4:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми вкъщи повече фигурки се намират,отколкото голо жени...
Върнете се в началото
cutepoison

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Фев 13, 2011 4:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина е кофти че няма други жанрове измислени. На мен последната ми харесва, има динамика..
GreatKhan

МнениеПуснато на: Нед Фев 13, 2011 5:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

cutepoison:"Наистина е кофти че няма други жанрове измислени."
hristov2256: "Само фигурки ли снимаш? :)))"

Истината е,че очаквах известно тесногръдие в този форум,но май не достатъчно... Но си мисля,дали аз съм със стеснен светоглед,та показвам само фигурки,или част от зрителите са,като го възприемат за "недостоен" (явно) жанр?(Дори само като рекламна фотография да се разгледа,има своя смисъл.А при по-задълбочен оглед в тази посока,може да се окаже,че е не толкова непопулярно и непрофесионално занимание.При един анализ,може да се окаже,че има и известни достойнства,защото фотографията е основно композиция и светлина.Обекта някак не е най-същественото.)
В този смисъл,за мен беше и търсена провокация,което за момента не ме подлъга.
Не съм сигурен да ме притеснява ли или да ме радвам реакция от типа: "Какви са тес фигурки?!",а не "Какви са тес снимки?!"

ПС. Да,снимам и други неща,коментара ми за голите жени беше шега.Това съм решил да покажа.

ПС. Предполагам,не съм придобил погрешно впечатление за изчерпателния анализ и критика на нещата,които съм постнал.Ако е така извинявам се.
Върнете се в началото
hristov2256

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 13, 2011 8:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За да получиш права, все си мисля, че е необходимо нещо повече от няколко фигурки. Аз на 3тата снимка не разбрах нищо :) Първата според мен ти се е получила най-добре от показаните.
Нищо лично, не се засягай, но такъв тип осветление съм правил, когато подхванах за първи път нощната лампа, за да видя какво ще се получи.
Като идея съм ОК, но за мен нищо повече. Не защото съм свикнал да снимам други неща. Истината е, че има фотографи, които се занимават със снимане на фигурки и друг тип играчки, но са много над това ниво, като идея, осветление, композиция и т.н.

Давай още, ако си решил да показваш твърдо само фигурки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
GreatKhan

МнениеПуснато на: Пон Фев 14, 2011 11:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

:)))
Върнете се в началото
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 14, 2011 11:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

просто снимането на фигурки, статуи, сувенирчета и подобни може да бъде само упражнение за нещо в бъдеще (като изключим случаите, в които могат да се снимат като репродукции или да се вкарат в друга среда)
като фотография няма особена стойност
да, ще те научи на някои много основни неща в композирането и осветлението, но това е твърде малко от нещата, които представляват фотографията

ако ти беше правил фигурките - щеше да е чудесно за представянето им, но иначе не
GreatKhan

МнениеПуснато на: Пон Фев 14, 2011 1:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Върнете се в началото
ALFRED HITCHCOCK

Местожителство: с. Косталево /Врачанско/

МнениеПуснато на: Чет Фев 17, 2011 5:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мършояда мн готин !
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети