Graphilla.com :: Преглед на тема - Bulgaria Online Portal

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Bulgaria Online Portal

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nickyz

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 10:54 am    Заглавие: Bulgaria Online Portal Отговорете с цитат

tova shte bude novia design na portala Online.bg. Izizskvaneto beshe da e max izchisteno i leko designcheto, zashto tova e poveche News portal.

Logoto moje da se vidi dobre tuk:
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?p=38516#38516

BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 4:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

good :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз иам неколко забележки...

1. breadcrumb-ите - пътя до страницата дето си в момента - не ми се струва удачно да е там... кво ше праиш ако имаш път с да кажем 10-15 линка? Ся в момента ми се струва че може да поеме до 6... 7 макс...

2. Някак ми се струва по-логично "директориите" да са вляво а валутния курс и времето да са вдясно... предполага се, че юзера няма да идва само да гледа курса...

3. В "контент" частта имаш 3 колони, но "водещите новини" не се равняват по тях никак - и ако са мръднеш на 2 метра от компутера и присвиеш очи - или па блърнеш таз картинка ше видиш как там шти се скъса композицията и ... абе лично мене ме дразни и ми праи впечатление на "разхвърлян сайт" - пък той не е:))

4. Качи "актуално" над валутните курсове - независимо дали са отляво или дясно.. нали е нюз портал?

5. Начи - предполагам, че някои от нещата, които коментирах по-горе са направени с цел да се избяга от подредбата на дир.бг - незнам дали е тва целта де - ама мене сайта много ми прилича на някоя подстраница на дир-а. може би ако пипнеш малко цветовете, че да го направиш уникален и отличим ще стане супер...

и накрая - мноо добра работа - хареса ми определено...
Върнете се в началото
ico

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ima neshto obshto sus staria dir.bg
cveta i nachina na skosiavane na uglite.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nickyz

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аватарче, сега по-принцип съм съгласен с повечето от забележките ти обаче хората си искат така да са им подредени нещата като идея... а по въпросите за разните му там размествания и тинтириминтири, ще преценя как да ги направа като изградя страницата на html; сега това е просто една картинка ;-)
Колкото до дир.бг. въобще не смятам, че прилича на него... Диагоналните чупки да не би да са запазена марка на тях, а?
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nickyz написа:
Аватарче, сега по-принцип съм съгласен с повечето от забележките ти обаче хората си искат така да са им подредени нещата като идея... а по въпросите за разните му там размествания и тинтириминтири, ще преценя как да ги направа като изградя страницата на html; сега това е просто една картинка ;-)
Колкото до дир.бг. въобще не смятам, че прилича на него... Диагоналните чупки да не би да са запазена марка на тях, а?

Мдаам... тва е често срещано явление и често срещано оправдание.
Само ти маркирам няколко неща от гледна точка на юзабилитито, които няма да ти променят дизайна на сайта.

Пък... то не е нужно чупките и синьото да са запазена марка на някой, че кат ги ползваш по същия начин да си изглежда същото - демек вече 2ма души ти го казват - ако има повеч - може би треа се позамислиш :))
Върнете се в началото
nickyz

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аватарче написа:

Пък... то не е нужно чупките и синьото да са запазена марка на някой, че кат ги ползваш по същия начин да си изглежда същото - демек вече 2ма души ти го казват - ако има повеч - може би треа се позамислиш :))

НЕ СЕ ПРИЕМА ЗАБЕЛЕЖКАТА... ;-))
но който си е наумил, че иска да се забавлява да си отвори дир.бг и да открие поне 100 разлики...
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nickyz написа:

НЕ СЕ ПРИЕМА ЗАБЕЛЕЖКАТА... ;-))

ок
Върнете се в началото
ico

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 6:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vubshte ne tvarda che sa sushtite nito che si gi otkradnal ! :) nito shte otvoria dir-a za da proveria dali sa sushtite.
druga mi beshe ideiata. imashe edna tema v logodezign ta tam LH spomena edmo meshto kato dovod "nalojena forma". takova neshto se sreshta i pri cvetovete sushto mnogo hora biagat ot izpozvane da cvetove koito se polzvat ot izvestni produkti i t.n.
ta ne e zabelejka !! povod za razmisul po skoro dokolko e udachno toz site da napodobiava staria dir.bg ??? shtoto moje i polezno da e neznam :)
nickyz

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2003 6:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз мога с чиста съвест да кажа, че въобще не си спомням как е изглеждал стария Дир, защото това е портала, който почти не посещавам. Явно приликата (ако има такава) е чиста случайност...

Ок, разбрах всички за какво говорите и сте ПРАВИ. Не си мислете, че съм разбрал погрешно, и сега изкривяваме дискусията към спор "кой откъде гледал" ;) .

everything is allright (:
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети