Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nickyz

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 10:54 am Заглавие: Bulgaria Online Portal |
|
|
tova shte bude novia design na portala Online.bg. Izizskvaneto beshe da e max izchisteno i leko designcheto, zashto tova e poveche News portal.
Logoto moje da se vidi dobre tuk:
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?p=38516#38516
 _________________ не се чете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 4:23 pm Заглавие: |
|
|
good :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:18 pm Заглавие: |
|
|
Аз иам неколко забележки...
1. breadcrumb-ите - пътя до страницата дето си в момента - не ми се струва удачно да е там... кво ше праиш ако имаш път с да кажем 10-15 линка? Ся в момента ми се струва че може да поеме до 6... 7 макс...
2. Някак ми се струва по-логично "директориите" да са вляво а валутния курс и времето да са вдясно... предполага се, че юзера няма да идва само да гледа курса...
3. В "контент" частта имаш 3 колони, но "водещите новини" не се равняват по тях никак - и ако са мръднеш на 2 метра от компутера и присвиеш очи - или па блърнеш таз картинка ше видиш как там шти се скъса композицията и ... абе лично мене ме дразни и ми праи впечатление на "разхвърлян сайт" - пък той не е:))
4. Качи "актуално" над валутните курсове - независимо дали са отляво или дясно.. нали е нюз портал?
5. Начи - предполагам, че някои от нещата, които коментирах по-горе са направени с цел да се избяга от подредбата на дир.бг - незнам дали е тва целта де - ама мене сайта много ми прилича на някоя подстраница на дир-а. може би ако пипнеш малко цветовете, че да го направиш уникален и отличим ще стане супер...
и накрая - мноо добра работа - хареса ми определено... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:34 pm Заглавие: |
|
|
ima neshto obshto sus staria dir.bg
cveta i nachina na skosiavane na uglite. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickyz

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:39 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче, сега по-принцип съм съгласен с повечето от забележките ти обаче хората си искат така да са им подредени нещата като идея... а по въпросите за разните му там размествания и тинтириминтири, ще преценя как да ги направа като изградя страницата на html; сега това е просто една картинка ;-)
Колкото до дир.бг. въобще не смятам, че прилича на него... Диагоналните чупки да не би да са запазена марка на тях, а? _________________ не се чете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:43 pm Заглавие: |
|
|
nickyz написа: | Аватарче, сега по-принцип съм съгласен с повечето от забележките ти обаче хората си искат така да са им подредени нещата като идея... а по въпросите за разните му там размествания и тинтириминтири, ще преценя как да ги направа като изградя страницата на html; сега това е просто една картинка ;-)
Колкото до дир.бг. въобще не смятам, че прилича на него... Диагоналните чупки да не би да са запазена марка на тях, а? |
Мдаам... тва е често срещано явление и често срещано оправдание.
Само ти маркирам няколко неща от гледна точка на юзабилитито, които няма да ти променят дизайна на сайта.
Пък... то не е нужно чупките и синьото да са запазена марка на някой, че кат ги ползваш по същия начин да си изглежда същото - демек вече 2ма души ти го казват - ако има повеч - може би треа се позамислиш :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickyz

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:50 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: |
Пък... то не е нужно чупките и синьото да са запазена марка на някой, че кат ги ползваш по същия начин да си изглежда същото - демек вече 2ма души ти го казват - ако има повеч - може би треа се позамислиш :)) |
НЕ СЕ ПРИЕМА ЗАБЕЛЕЖКАТА... ;-))
но който си е наумил, че иска да се забавлява да си отвори дир.бг и да открие поне 100 разлики... _________________ не се чете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 5:51 pm Заглавие: |
|
|
nickyz написа: |
НЕ СЕ ПРИЕМА ЗАБЕЛЕЖКАТА... ;-))
|
ок |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 6:02 pm Заглавие: |
|
|
vubshte ne tvarda che sa sushtite nito che si gi otkradnal ! :) nito shte otvoria dir-a za da proveria dali sa sushtite.
druga mi beshe ideiata. imashe edna tema v logodezign ta tam LH spomena edmo meshto kato dovod "nalojena forma". takova neshto se sreshta i pri cvetovete sushto mnogo hora biagat ot izpozvane da cvetove koito se polzvat ot izvestni produkti i t.n.
ta ne e zabelejka !! povod za razmisul po skoro dokolko e udachno toz site da napodobiava staria dir.bg ??? shtoto moje i polezno da e neznam :)
|
 |
nickyz

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2003 6:09 pm Заглавие: |
|
|
аз мога с чиста съвест да кажа, че въобще не си спомням как е изглеждал стария Дир, защото това е портала, който почти не посещавам. Явно приликата (ако има такава) е чиста случайност...
Ок, разбрах всички за какво говорите и сте ПРАВИ. Не си мислете, че съм разбрал погрешно, и сега изкривяваме дискусията към спор "кой откъде гледал" ;) .
everything is allright (: _________________ не се чете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|