Graphilla.com :: Преглед на тема - Vacuum cleaner....

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Vacuum cleaner....

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
BorDy

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2004 3:22 am    Заглавие: Vacuum cleaner.... Отговорете с цитат

Zdraveite dnes polu4ih pravo da postvam tum i kato novodoshal vi Pozdrawiawam.
Tova e edin proekt na brat mi, ra4na prahosmuka4ka. Toi napravi modela sas Solidworks, a az mu napravih malko rendar4eta na 3DS MAX. Kritikuvaite i davaite ideia kak da podobria rabotata si i priblijavam maximalno do realisti4en izgled. Blagodaria.

P.S. BTW tazi ve4er gledah The Last Samurai, Gledaite go, strahoten film.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
String

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2004 10:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

hm :>
mogo qko sedi pochti nqmam kakvo da kaja , osven sqnkata moje bi , prekaleno pravilna e, ama to tfa bql kahar.:]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Baby Thomas

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Яну 11, 2004 4:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Оф, аз за днес си свърших лимита от критики. Много добро, и модела и рендъра. Може би има какво да се пипне, но аз не мога да го измисля. Браво!!!

П.П. Филми с Том Круз не гледайте. Страхотни бози!
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 12, 2004 12:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ami modela e qk, ama nali render-a trqbva da komentirame:))
Zashto ne opitash s drug vid material...v smisyl taka e gotino, kefi(moje i drug fon ama....)...ama nali si vijdal rychni prahosmukachki(pone na snimka) nali se seshtash ima razni nadpisi(primerno), a i ne mislq che sa cherni - po skoro sa kym bqlata tehnika(deto chisti chernata:))) ama tova si e moe mnenie taka che moje da ne se syobrazqvash s nego
(a i tretiq render neshto ne si otiva na prahosmukachka inache poslednite dva me kefq:))
Dark Shadow

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Пон Яну 12, 2004 12:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Kakvi kritiki be chovek? Mnogo e dobro!!!! Prodyljavai v syshtiq duh :)
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Пон Яну 12, 2004 1:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

az samo da pitam : prednata 4ast (plastmasa) na cleaner-a slu4aino li e po-debela ili umishleno? i naistina kato design za da stoi syvremenna e hubavo da q porazdvijish otkym cvqt malko - kop4etata, pod4ertai linite s nqkoi kant tam.. nadpisi, materiali.. abe ima kvo ..ama naistina modela e super ;) za rendera trqa malko po meka sqnka sqkash ...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
BorDy

МнениеПуснато на: Пон Яну 12, 2004 4:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@kekata: Prednata 4ast mislia, 4e slu4aino e po-debela.
Kakto i Codblooded otbeliaza tova e pove4e WIP ot kokoto neshto zavarsheno. V momenta niamam li4no PC, no vaznameriavam v nai-skoro vreme da si zakupia. Tovaga shte moga da otdelia pove4e vreme. Imam idei i za animacia.
Kato cviat izobshto niamah ideia kakav cviat da ia napravia, no pak mi haresa ideiata za prozra4nost i nablegnah na neia, vapreki 4e backgraunda nastina ne go biva. Shte sloja edno HDRI kato imam vreme.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Kekata

МнениеПуснато на: Пон Яну 12, 2004 11:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

moje da probash da q napraish s plastmasa kato na iMAC:)) lazurno sinq ;) i s HDRI sha stane super ..
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
zenek

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 13, 2004 2:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази прахосмукачка съм я виждал в hardware-bg.com ...
но това няма голямо значение .. по темата ...

Имам малко критики ...
От констуктивна гледна точка ... има сериозни недостатъци с удобството на работа. Центъра на тежеста се разминава с мястото
за захващане и би било неудобно. "Дръжката" има форма която
напълно несъответсва на формата на ръката ! Освен това, ако се
използва материала който е на 4-тата картинка, ще се получи
много дискомфортно приплъзване ако ръката е леко запотена.
Имам големи забележки относно реализацията на прахосмукачката,
понеже някои от формите не са лесни за изработка.
Винтовите съединения не са надежни и са с много малък диаметър
и следователно малка резба, която ще е недостатъчна за
зашващане на елементите.
Струва ми се, че либсват някои детайли за пълното зглобяване
на прахосмукачката ...има и големи разминавания, но е по-добре
да се види направо на SolidWorks за по-точна преценка... но стига критика по този въпрос ...
ако брат ти иска мога да му кажа мнението си по-подробно ...
Относно рендирането ... не ми харесва как си представил прахосмукачката. В този си вид неможе да бъде прозрачна поради
конструктивни проблеми ... не ми харесва как е рендирана.
Мнението ми е че не става ! Мога да обясня по-подробно защо
и да кажа за всичките грешки .. но ме мързи да пиша 100К текст. :)
Върнете се в началото
Kekata

МнениеПуснато на: Вто Яну 13, 2004 4:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

abe zenek kvi sa tiq gluposti?! kvo zna4i 4e ne moje da se izrabotqt "nqkoi formi"? ili 4e centyra na tejestta e izmesten ot dryjkata? ili 4e vintovete bili malki za zakrepvane .. hah tva sa gluposti.. po princip - tuka ne se obsyjda design-a na cleaner-a a rendera.. 4oveka iska syvet kvi materiali e podhodqshto da se izpolzvat za da stane hubav render i t.n. ti prikazvash neshta koito qvno ne razbirash .. nedei - izlagash se.. tejestta na edna takava prahosmuka4ka - tazi specialno e za po4istvane na koli dokolkoto vijdam, koeto zna4i 4e e ot porqdyka na 30-40 cm dylga.. ta tejestta i e prenebrejimo malka za da tyrsish centyr na tejestta da e pod dryjkata, makar 4e toi e po4ti tam - bateriqta i motora bi trqbvalo da sa nqkyde tam.. osven tova dryjkata moje i da se hluzga.. za celta si ima metodi - matirane na plastmasata, vlojka ot guma.. no samiq model ne e na takyv etap... kolkoto do vintovete - ami po princip tozi vid izdeliq ne raz4itat edinstveno na vintove za sglobqvane - naprotiv.. nai-ve4e na zybi, koito pravqt sglobqvaneto po-leko i evtino kato manipulaciq... vintovete sa samo nakraq za fiksirane... i kato te slusha 4ovek moje da si pomisli 4e ot plastmasa trqbva da se proektirat samo prosti formi - cilindri, kubove i topki.. za da sa lesni za izrabotka..;)) imash li ideq kak se pravqt podobni izdeliq? abe idi do nai-blizkiq magazin za bqla tehnika i vij kolko to izdeliqta tam sha ti se storqt lesni za izrabtka.. hah! a koi sa konstruktivnite problemi poradi koito ne moje da byde prozra4na.. tva ne moga da se setq.. trqbva da obqsnish .. formata na dryjkata naistina syotvetstva na formata na rykata :)) koeto ne zna4i 4e ne moje da e udobna...
ta kato cqlo - haide da ne pishem gluposti tuka.. qvno imash jelanie, ama si davai mnenieto za neshta koito naistina znaesh...
zenek

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 13, 2004 9:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Kekata написа:
abe zenek kvi sa tiq gluposti?! kvo zna4i 4e ne moje da se izrabotqt "nqkoi formi"? ili 4e centyra na tejestta e izmesten ot dryjkata? ili 4e vintovete bili malki za zakrepvane .. hah tva sa gluposti.. po princip - tuka ne se obsyjda design-a na cleaner-a a rendera.. 4oveka iska syvet kvi materiali e podhodqshto da se izpolzvat za da stane hubav render i t.n. ti prikazvash neshta koito qvno ne razbirash .. nedei - izlagash se.. tejestta na edna takava prahosmuka4ka - tazi specialno e za po4istvane na koli dokolkoto vijdam, koeto zna4i 4e e ot porqdyka na 30-40 cm dylga.. ta tejestta i e prenebrejimo malka za da tyrsish centyr na tejestta da e pod dryjkata, makar 4e toi e po4ti tam - bateriqta i motora bi trqbvalo da sa nqkyde tam.. osven tova dryjkata moje i da se hluzga.. za celta si ima metodi - matirane na plastmasata, vlojka ot guma.. no samiq model ne e na takyv etap... kolkoto do vintovete - ami po princip tozi vid izdeliq ne raz4itat edinstveno na vintove za sglobqvane - naprotiv.. nai-ve4e na zybi, koito pravqt sglobqvaneto po-leko i evtino kato manipulaciq... vintovete sa samo nakraq za fiksirane... i kato te slusha 4ovek moje da si pomisli 4e ot plastmasa trqbva da se proektirat samo prosti formi - cilindri, kubove i topki.. za da sa lesni za izrabotka..;)) imash li ideq kak se pravqt podobni izdeliq? abe idi do nai-blizkiq magazin za bqla tehnika i vij kolko to izdeliqta tam sha ti se storqt lesni za izrabtka.. hah! a koi sa konstruktivnite problemi poradi koito ne moje da byde prozra4na.. tva ne moga da se setq.. trqbva da obqsnish .. formata na dryjkata naistina syotvetstva na formata na rykata :)) koeto ne zna4i 4e ne moje da e udobna...
ta kato cqlo - haide da ne pishem gluposti tuka.. qvno imash jelanie, ama si davai mnenieto za neshta koito naistina znaesh...

Ха ха ... (найстина се смея) .. обаче не злобно :-)
Ако трябва да обясня всяко мое изречение ще ми трябват около
2-3 дена. Ще карам по-накратко...
Дръжката наистина е много неудобна .. къде другаде си виждал
подобна неергономична дръжка ? Аз не се сещам за такова изделие
... може в магазините за 1 лев да видиш .. то там всичко има :-)
Погледни си китката и виж дланта си .. следтова започни да я свиваш
бавно и си представи че този прахосмук е в ръката ти ... дръжката пасва ли точно ?
Относно матирането на дръжката .. тук не си личи да е матирана...
Относно формата ... добре бе пич .. кажи ми с колко манипулаций
ще постигнеш тази форма, навсичкото отгоре трябва да и прозрачна
и това значи че дори и от вътрешната страна трабва да постигнеш
ниски нива на грапавост.
А за винтовете ... еми не личи да има места за сглобката в корпуса ..
аз гледам .. и не виждам .. ти ако виждаш ги покажи къде са.
Погледни винтовете колко са дълги и изчисли докъде ще стигнат.
//всъщност не си личи това болтове ли са, винтове ..:-)
А за центъра на тежеста .. прав си .. не се знае реалния размен и тук
изчисленията са "на око" ... :-)
Така до утре ще си спорим, обаче аз нямам нищо против :-)

Относно рендера ... еми не ме кефи ... това си е мое мнение ...
не искам да се заяждам ... можеби защото самата прахасмукачка не ме
кефи и затова ...
Върнете се в началото
Boteff

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Яну 13, 2004 2:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tozi razdel na foruma mai se kazva 3D COMPOSITING... a ne design na prahosmuka4ki... hm... Ot koeto sledva 4e dosta ot ispisanoto ot tebe e izli6no... ( pone na tova mqsto )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Яну 13, 2004 2:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

zenek написа:
...Относно формата ... добре бе пич .. кажи ми с колко манипулаций ще постигнеш тази форма, навсичкото отгоре трябва да и прозрачна и това значи че дори и от вътрешната страна трабва да постигнеш ниски нива на грапавост...

abe mai w sluchaia e prozrachna za da moze da se wizda kak tochno sa podredeni charkalacite otwytre... ne znam koi she trygne da prawi prozrachna prahosmukachka...
Върнете се в началото
BorDy

МнениеПуснато на: Вто Яну 13, 2004 4:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mnogo to4no Stefan, blagodaria ti.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети