Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
BorDy
|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2004 3:22 am Заглавие: Vacuum cleaner.... |
|
|
Zdraveite dnes polu4ih pravo da postvam tum i kato novodoshal vi Pozdrawiawam.
Tova e edin proekt na brat mi, ra4na prahosmuka4ka. Toi napravi modela sas Solidworks, a az mu napravih malko rendar4eta na 3DS MAX. Kritikuvaite i davaite ideia kak da podobria rabotata si i priblijavam maximalno do realisti4en izgled. Blagodaria.
P.S. BTW tazi ve4er gledah The Last Samurai, Gledaite go, strahoten film. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
String
|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2004 10:32 am Заглавие: |
|
|
hm :>
mogo qko sedi pochti nqmam kakvo da kaja , osven sqnkata moje bi , prekaleno pravilna e, ama to tfa bql kahar.:] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Baby Thomas

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2004 4:28 pm Заглавие: |
|
|
Оф, аз за днес си свърших лимита от критики. Много добро, и модела и рендъра. Може би има какво да се пипне, но аз не мога да го измисля. Браво!!!
П.П. Филми с Том Круз не гледайте. Страхотни бози! _________________ An Ibanez Fan! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2004 12:00 am Заглавие: |
|
|
Ami modela e qk, ama nali render-a trqbva da komentirame:))
Zashto ne opitash s drug vid material...v smisyl taka e gotino, kefi(moje i drug fon ama....)...ama nali si vijdal rychni prahosmukachki(pone na snimka) nali se seshtash ima razni nadpisi(primerno), a i ne mislq che sa cherni - po skoro sa kym bqlata tehnika(deto chisti chernata:))) ama tova si e moe mnenie taka che moje da ne se syobrazqvash s nego
(a i tretiq render neshto ne si otiva na prahosmukachka inache poslednite dva me kefq:)) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dark Shadow

|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2004 12:04 am Заглавие: |
|
|
Kakvi kritiki be chovek? Mnogo e dobro!!!! Prodyljavai v syshtiq duh :) _________________ http://darkshadow.hit.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2004 1:22 am Заглавие: |
|
|
az samo da pitam : prednata 4ast (plastmasa) na cleaner-a slu4aino li e po-debela ili umishleno? i naistina kato design za da stoi syvremenna e hubavo da q porazdvijish otkym cvqt malko - kop4etata, pod4ertai linite s nqkoi kant tam.. nadpisi, materiali.. abe ima kvo ..ama naistina modela e super ;) za rendera trqa malko po meka sqnka sqkash ... _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BorDy
|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2004 4:11 pm Заглавие: |
|
|
@kekata: Prednata 4ast mislia, 4e slu4aino e po-debela.
Kakto i Codblooded otbeliaza tova e pove4e WIP ot kokoto neshto zavarsheno. V momenta niamam li4no PC, no vaznameriavam v nai-skoro vreme da si zakupia. Tovaga shte moga da otdelia pove4e vreme. Imam idei i za animacia.
Kato cviat izobshto niamah ideia kakav cviat da ia napravia, no pak mi haresa ideiata za prozra4nost i nablegnah na neia, vapreki 4e backgraunda nastina ne go biva. Shte sloja edno HDRI kato imam vreme. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2004 11:49 pm Заглавие: |
|
|
moje da probash da q napraish s plastmasa kato na iMAC:)) lazurno sinq ;) i s HDRI sha stane super .. _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zenek

|
Пуснато на: Вто Яну 13, 2004 2:32 am Заглавие: |
|
|
Тази прахосмукачка съм я виждал в hardware-bg.com ...
но това няма голямо значение .. по темата ...
Имам малко критики ...
От констуктивна гледна точка ... има сериозни недостатъци с удобството на работа. Центъра на тежеста се разминава с мястото
за захващане и би било неудобно. "Дръжката" има форма която
напълно несъответсва на формата на ръката ! Освен това, ако се
използва материала който е на 4-тата картинка, ще се получи
много дискомфортно приплъзване ако ръката е леко запотена.
Имам големи забележки относно реализацията на прахосмукачката,
понеже някои от формите не са лесни за изработка.
Винтовите съединения не са надежни и са с много малък диаметър
и следователно малка резба, която ще е недостатъчна за
зашващане на елементите.
Струва ми се, че либсват някои детайли за пълното зглобяване
на прахосмукачката ...има и големи разминавания, но е по-добре
да се види направо на SolidWorks за по-точна преценка... но стига критика по този въпрос ...
ако брат ти иска мога да му кажа мнението си по-подробно ...
Относно рендирането ... не ми харесва как си представил прахосмукачката. В този си вид неможе да бъде прозрачна поради
конструктивни проблеми ... не ми харесва как е рендирана.
Мнението ми е че не става ! Мога да обясня по-подробно защо
и да кажа за всичките грешки .. но ме мързи да пиша 100К текст. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Вто Яну 13, 2004 4:38 am Заглавие: |
|
|
abe zenek kvi sa tiq gluposti?! kvo zna4i 4e ne moje da se izrabotqt "nqkoi formi"? ili 4e centyra na tejestta e izmesten ot dryjkata? ili 4e vintovete bili malki za zakrepvane .. hah tva sa gluposti.. po princip - tuka ne se obsyjda design-a na cleaner-a a rendera.. 4oveka iska syvet kvi materiali e podhodqshto da se izpolzvat za da stane hubav render i t.n. ti prikazvash neshta koito qvno ne razbirash .. nedei - izlagash se.. tejestta na edna takava prahosmuka4ka - tazi specialno e za po4istvane na koli dokolkoto vijdam, koeto zna4i 4e e ot porqdyka na 30-40 cm dylga.. ta tejestta i e prenebrejimo malka za da tyrsish centyr na tejestta da e pod dryjkata, makar 4e toi e po4ti tam - bateriqta i motora bi trqbvalo da sa nqkyde tam.. osven tova dryjkata moje i da se hluzga.. za celta si ima metodi - matirane na plastmasata, vlojka ot guma.. no samiq model ne e na takyv etap... kolkoto do vintovete - ami po princip tozi vid izdeliq ne raz4itat edinstveno na vintove za sglobqvane - naprotiv.. nai-ve4e na zybi, koito pravqt sglobqvaneto po-leko i evtino kato manipulaciq... vintovete sa samo nakraq za fiksirane... i kato te slusha 4ovek moje da si pomisli 4e ot plastmasa trqbva da se proektirat samo prosti formi - cilindri, kubove i topki.. za da sa lesni za izrabotka..;)) imash li ideq kak se pravqt podobni izdeliq? abe idi do nai-blizkiq magazin za bqla tehnika i vij kolko to izdeliqta tam sha ti se storqt lesni za izrabtka.. hah! a koi sa konstruktivnite problemi poradi koito ne moje da byde prozra4na.. tva ne moga da se setq.. trqbva da obqsnish .. formata na dryjkata naistina syotvetstva na formata na rykata :)) koeto ne zna4i 4e ne moje da e udobna...
ta kato cqlo - haide da ne pishem gluposti tuka.. qvno imash jelanie, ama si davai mnenieto za neshta koito naistina znaesh... _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zenek

|
Пуснато на: Вто Яну 13, 2004 9:15 am Заглавие: |
|
|
Kekata написа: | abe zenek kvi sa tiq gluposti?! kvo zna4i 4e ne moje da se izrabotqt "nqkoi formi"? ili 4e centyra na tejestta e izmesten ot dryjkata? ili 4e vintovete bili malki za zakrepvane .. hah tva sa gluposti.. po princip - tuka ne se obsyjda design-a na cleaner-a a rendera.. 4oveka iska syvet kvi materiali e podhodqshto da se izpolzvat za da stane hubav render i t.n. ti prikazvash neshta koito qvno ne razbirash .. nedei - izlagash se.. tejestta na edna takava prahosmuka4ka - tazi specialno e za po4istvane na koli dokolkoto vijdam, koeto zna4i 4e e ot porqdyka na 30-40 cm dylga.. ta tejestta i e prenebrejimo malka za da tyrsish centyr na tejestta da e pod dryjkata, makar 4e toi e po4ti tam - bateriqta i motora bi trqbvalo da sa nqkyde tam.. osven tova dryjkata moje i da se hluzga.. za celta si ima metodi - matirane na plastmasata, vlojka ot guma.. no samiq model ne e na takyv etap... kolkoto do vintovete - ami po princip tozi vid izdeliq ne raz4itat edinstveno na vintove za sglobqvane - naprotiv.. nai-ve4e na zybi, koito pravqt sglobqvaneto po-leko i evtino kato manipulaciq... vintovete sa samo nakraq za fiksirane... i kato te slusha 4ovek moje da si pomisli 4e ot plastmasa trqbva da se proektirat samo prosti formi - cilindri, kubove i topki.. za da sa lesni za izrabotka..;)) imash li ideq kak se pravqt podobni izdeliq? abe idi do nai-blizkiq magazin za bqla tehnika i vij kolko to izdeliqta tam sha ti se storqt lesni za izrabtka.. hah! a koi sa konstruktivnite problemi poradi koito ne moje da byde prozra4na.. tva ne moga da se setq.. trqbva da obqsnish .. formata na dryjkata naistina syotvetstva na formata na rykata :)) koeto ne zna4i 4e ne moje da e udobna...
ta kato cqlo - haide da ne pishem gluposti tuka.. qvno imash jelanie, ama si davai mnenieto za neshta koito naistina znaesh... |
Ха ха ... (найстина се смея) .. обаче не злобно :-)
Ако трябва да обясня всяко мое изречение ще ми трябват около
2-3 дена. Ще карам по-накратко...
Дръжката наистина е много неудобна .. къде другаде си виждал
подобна неергономична дръжка ? Аз не се сещам за такова изделие
... може в магазините за 1 лев да видиш .. то там всичко има :-)
Погледни си китката и виж дланта си .. следтова започни да я свиваш
бавно и си представи че този прахосмук е в ръката ти ... дръжката пасва ли точно ?
Относно матирането на дръжката .. тук не си личи да е матирана...
Относно формата ... добре бе пич .. кажи ми с колко манипулаций
ще постигнеш тази форма, навсичкото отгоре трябва да и прозрачна
и това значи че дори и от вътрешната страна трабва да постигнеш
ниски нива на грапавост.
А за винтовете ... еми не личи да има места за сглобката в корпуса ..
аз гледам .. и не виждам .. ти ако виждаш ги покажи къде са.
Погледни винтовете колко са дълги и изчисли докъде ще стигнат.
//всъщност не си личи това болтове ли са, винтове ..:-)
А за центъра на тежеста .. прав си .. не се знае реалния размен и тук
изчисленията са "на око" ... :-)
Така до утре ще си спорим, обаче аз нямам нищо против :-)
Относно рендера ... еми не ме кефи ... това си е мое мнение ...
не искам да се заяждам ... можеби защото самата прахасмукачка не ме
кефи и затова ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Вто Яну 13, 2004 2:36 pm Заглавие: |
|
|
tozi razdel na foruma mai se kazva 3D COMPOSITING... a ne design na prahosmuka4ki... hm... Ot koeto sledva 4e dosta ot ispisanoto ot tebe e izli6no... ( pone na tova mqsto ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Вто Яну 13, 2004 2:48 pm Заглавие: |
|
|
zenek написа: | ...Относно формата ... добре бе пич .. кажи ми с колко манипулаций ще постигнеш тази форма, навсичкото отгоре трябва да и прозрачна и това значи че дори и от вътрешната страна трабва да постигнеш ниски нива на грапавост... |
abe mai w sluchaia e prozrachna za da moze da se wizda kak tochno sa podredeni charkalacite otwytre... ne znam koi she trygne da prawi prozrachna prahosmukachka... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BorDy
|
Пуснато на: Вто Яну 13, 2004 4:24 pm Заглавие: |
|
|
Mnogo to4no Stefan, blagodaria ti. |
|
Върнете се в началото |