Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Vinode
|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2004 9:45 pm Заглавие: Адски е уморително... съвети за кирилизиране |
|
|
Сигурен съм, че ще бъда изяден с парцалите...
От повечето от присъстващите, но мисля, че от предложението ми форума, пишещите и четящите ЕДИНСТВЕНО ЩЕ спечелят.
Адски е уморително, сложно, на моменти смешно или тъпо, да се четат постингите, понякога доста сериозни, но нацъкани с латиницата...
Айде админите да погледнат този линк (не е реклама, даже не го познавам човека лично, ама съм го пробвал тоя код на едно сайтче) :http://5ko.free.fr/cyr_websites.html Може да се интегрира (стига да знете как) към форума и така да си спестим идиотските проблеми с кирилицата и латиницата, че то бива ли?
А не е толкова трудно.
Бих се опитал да отговоря на евентуални въпроси "хау ту...?". Не, че съм бог на кирилицата, ама съм й сърбал попарата.
И да си махнете флекс-тайповете, буллетите и пр. глупости. Има си много добра кирилица уиндоуса (каквото повечето сте). Четете тук (и това не е линк за търсачките :о) ):http://injinera.bgplus.com/dloadmnu.htm С тия хитринки ще си спестим много срамотии! И аре да не отговаряме в стил: "ти като си толкова добър, що не се представиш?", щото тоя отговор е АБСОЛЮТНО ОФ-ТОПИК.
Тука е раздела "общи приказки", та за това - питайте, отговаряйте и дано си ги настроим РС-тата така, че да не сме като индианците и пишещата машина (нищо лично към никого).
И моля, без номера, от рода: "НИЕ СМЕ СЕ СЪБРАЛИ ЗА ДРУГО ТУКА!". Няма смисъл и не ми пука. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2004 10:17 pm Заглавие: |
|
|
Малиии, не е на добре тая работа. Младежо, никой няма да те яде с парцалите, бъди спокоен. То бива презастраховане..... Линковете са полезни, идеята е добра. Дори и да не и се обърне внимание, дори и някой да изръси нещо остроумно/саркастично, тва няма да я направи по-лоша. Аз лично мисля, че въпреки всичко, има доста хора, които предпочитат да си пишат на латиница и е най-добре да не им го отнемаме. А този "преводач" могат да си го ползват и четящите, ако не им се чете на латиница. Лично за мене няма значение на практика. Обаждам се по-скоро щото ми направи впечатление, нашарения ти с уговорки пост. Наистина ли толкова страшно изглежда отстрани, че поста ти трбва да е придружен с още толкова обяснения? Ако е така, тва не е хубаво. :( Лоша работа направо... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Vinode
|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2004 10:49 pm Заглавие: |
|
|
Спейсъра написа:
Цитат: | дори и някой да изръси нещо остроумно/саркастично, тва няма да я направи по-лоша. |
За оценката - благодаря! А остроумното и саркастичното не трябва да става самонадеяно и просташко, съгласен ли си?
И още:
Цитат: | Наистина ли толкова страшно изглежда отстрани, че поста ти трбва да е придружен с още толкова обяснения? Ако е така, тва не е хубаво. :( Лоша работа направо... |
Оф-топик:
Повярвай ми ДА! И за това няма да се представя. Не е загуба за никого, но за мен е въпрос на принципи. Чета/участвам в други форуми, някои на англ. Питам/отговарям (макар и по-рядко) за: Флаш, Ауторуеър, РНР... Е, такова чудо няма. Казах го в една от основните теми - Не е това начина. (гледай сега какво ще потече... :)) Промяната е неизбежна и колкото по-бързо - толкова по-добре.
По темата:
Няма нищо по=лесно да се сложи фонетична клавиатура, без да си скапеш уиндоуса. Има си и начини да си "поправиш" повечето от фонтовете дето Фотошопа или Файъруъркса не ги "четат". Ако не го намерите на линковете, пишете тук. Аз имам едно ДОС екзе, дето ги "поправя". И работи, да знаете! ;)
И не приемам този аргумент:
Цитат: | има доста хора, които предпочитат да си пишат на латиница |
Сложиш ли си фонетична клавиатура - НЯМА РАЗЛИКА. Аз така пиша. За мен е въпрос на... ми, култура. ;)
А за "младежа" благодаря, младежо! ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2004 10:50 pm Заглавие: |
|
|
spacer написа: | Малиии, не е на добре тая работа. Младежо, никой няма да те яде с парцалите, бъди спокоен. То бива презастраховане..... |
ХАхахахахаахха - ЕТО новата концепция за новия банер на Графила
=))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
(ха сега да видим кой ще вземе да ми изтрие поста за да докаже междуредието) _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2004 11:05 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | остроумното и саркастичното не трябва да става самонадеяно и просташко, съгласен ли си? |
Абе аз съм съгласен, ама ти май нещо си се изнервил, струва ми се...
Между другото, аз си имам фонетична кирилица на PC-то, и някак не съм си скапал windows-а. А и бая от хората тука ги знам, и нямам инфо да ползват флекстайп. Дано тва да ти помогне да се поуспокоиш малко. Ако не, дишай или нещо такова... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Vinode
|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2004 11:40 pm Заглавие: |
|
|
spacer написа: |
1. Между другото, аз си имам фонетична кирилица на PC-то, и някак не съм си скапал windows-а.
2. А и бая от хората тука ги знам, и нямам инфо да ползват флекстайп.
3. Дано тва да ти помогне да се поуспокоиш малко. Ако не, дишай или нещо такова... |
1. И аз това казвам, явно не ме разбра добре.
2. Това е добре, това ми е пойнта
3. Това имам предвид с оф-топика и "презастраховките"... ;-)
А дишането е за всички, май...
spacer написа: | "ти май нещо си се изнервил, струва ми се..." |
... Аре да не пълня темата със странични неща, а? Всеки може да работи с копи/пейст... И да чете може. А идеята ми, както каза, е добра и може да се разприказваме на тая тема, а ако няма нужда, нека я заключат.
И да сършим малко работа, а? Кой колкото може. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
seik

|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2004 11:43 pm Заглавие: |
|
|
Vinode написа: | И да сършим малко работа, а? Кой колкото може. |
:)
vnimavai kakvo si pozhelavash .. mozhe i da se sbydne :p |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2004 12:25 am Заглавие: |
|
|
Ааабе малко ли форуми за общи приказки има по света и у нас, че специално тука идвате да си приказвате? :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vALE
|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2004 1:22 am Заглавие: |
|
|
Ami az wypreki che znam kak da si kiriliziram Windowsa kulturno ne si slagam kirilica zashtoto wsichkite shortcuts w Photoshop se precakwat ako po pogreshka wkliuacha na kirilica i e strashno iznerwiashto ...
A shto se otnasia do lichnia izbor koi s kakwo da pishe, ostawete horata da dishat de :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhvihti

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2004 1:44 am Заглавие: |
|
|
vALE написа: | ne si slagam kirilica zashtoto wsichkite shortcuts w Photoshop se precakwat ako po pogreshka wkliuacha na kirilica |
Слагаш български, десен върху езика, Settings, Key Settings, два пъти върху "Switch between input languages", махаш "Switch input languages" и "Switch keyboard layouts" и си имаш кирилица без да можеш да превключваш езиците от keyboard-а. Тва за XP, за останалите не го знам на изуст. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zenek

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2004 2:17 am Заглавие: Re: Адски е уморително... съвети за кирилизиране |
|
|
Vinode написа: | Сигурен съм, че ще бъда изяден с парцалите...
От повечето от присъстващите, но мисля, че от предложението ми форума, пишещите и четящите ЕДИНСТВЕНО ЩЕ спечелят.
|
Диста емоционално изказване :-)
Аз също съм ЗА кирилицата !!!
Трудно чета латиница, когато е написана на раличен стил от моя.
Примерно "ъ" е с "1", а не както аз си го пиша "y" ... и т.н.
По същата логика другите трудни ми четата писанията ...
Относно скапването на Windows XP. Няма такова нещо.
От Microsoft са се погрижили за запомняне на приложениета и клавиатурната
подредба т.е. Photoshop, Flash могат да са си на EN докато Opera
си е на БГ.
Проблем има само с Windows Server 2003 при слагането на една
БГ кирилизищата програма ... но и забравих името ...
най-добре при тази ОС да се прави с *.inf + *.dll файл-а който
се разпространява из нет-а. (това е само за лат->кир другите
ги има вградени в Windows) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2004 4:14 am Заглавие: |
|
|
Това е излишен пост, но да ти кажа - не е важно на какъв език е, важно е какво е съдържанието! Някои хора са свикнали с латиницата, други имат специфични съображения, на трети им е все едно... Тук се обменят мисли, ако са важни за теб, ще ги прочетеш, ако не са - не си прави зора! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Vinode
|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2004 4:22 am Заглавие: |
|
|
vALE написа: | Ami az wypreki che znam kak da si kiriliziram Windowsa kulturno ne si slagam kirilica zashtoto wsichkite shortcuts w Photoshop se precakwat ako po pogreshka wkliuacha na kirilica i e strashno iznerwiashto ...
A shto se otnasia do lichnia izbor koi s kakwo da pishe, ostawete horata da dishat de :) |
Ако правилно съм те разбрал за шорткътовете и др. п. те се скапват от нефелни кирилизатори. Ако ползваш уиндоузката БДС кирилица, не би следвало да имаш проблеми. А има и една опция (дето честно казано не съм я разучавал, щото не ми е трябвала) languages for non-unicode programs... И тя ми е помагала в някои случаи.
А за фонетична кирилица - горните линкове са си супер. Не мога лоша дума да кажа.
Зенек написа: | Относно скапването на Windows XP. Няма такова нещо.
От Microsoft са се погрижили за запомняне на приложениета и клавиатурната
подредба т.е. Photoshop, Flash могат да са си на EN докато Opera
си е на БГ. |
Това, че запомня в кое приложение с каква клавиатура работиш, нищо не значи. Ако имаш скапан кирилизатор, кирилицата ти е скапана... Имам опит със Ес-сплайн например. При включен кирилизатор увисваше. Нещо общо има с кодовите таблици и пр. (ама за мен е малко сложно). Щом го изключа - Н.П. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2004 4:37 am Заглавие: Re: Адски е уморително... съвети за кирилизиране |
|
|
Vinode написа: | Сигурен съм, че ще бъда изяден с парцалите...
Адски е уморително, сложно, на моменти смешно или тъпо, да се четат постингите, понякога доста сериозни, но нацъкани с латиницата...
Айде админите да погледнат този линк (не е реклама, даже не го познавам човека лично, ама съм го пробвал тоя код на едно сайтче) :http://5ko.free.fr/cyr_websites.html Може да се интегрира (стига да знете как) към форума и така да си спестим идиотските проблеми с кирилицата и латиницата, че то бива ли?
А не е толкова трудно.
Бих се опитал да отговоря на евентуални въпроси "хау ту...?". Не, че съм бог на кирилицата, ама съм й сърбал попарата.
И да си махнете флекс-тайповете, буллетите и пр. глупости. Има си много добра кирилица уиндоуса (каквото повечето сте). Четете тук (и това не е линк за търсачките :о) ):http://injinera.bgplus.com/dloadmnu.htm С тия хитринки ще си спестим много срамотии! И аре да не отговаряме в стил: "ти като си толкова добър, що не се представиш?", щото тоя отговор е АБСОЛЮТНО ОФ-ТОПИК.
Тука е раздела "общи приказки", та за това - питайте, отговаряйте и дано си ги настроим РС-тата така, че да не сме като индианците и пишещата машина (нищо лично към никого).
И моля, без номера, от рода: "НИЕ СМЕ СЕ СЪБРАЛИ ЗА ДРУГО ТУКА!". Няма смисъл и не ми пука. |
da ne si nekakv rodnina s Abrashev? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2004 12:04 pm Заглавие: |
|
|
morgoth написа: | Ааабе малко ли форуми за общи приказки има по света и у нас, че специално тука идвате да си приказвате? :) |
ми тука им е интересно на хората :))
мездудругуту... в любимия ми биймърски форум има кредор интегриран - кат в дира - и е здължително да са пише на кирлица...
ем... то секи втори пост е от модераторите "пиши на кирлица- алабала..." малко изнервящо стаа в един момент :)))
секи да си пише както иска викам аз - то нещо кат ми е интересно и от немски и испански намирам как да си го преведа - па камо ли от "методийца" :)))
инак съм за колкот се може повеч да са пише на кирлица - ама дори иаз не го права мноо често .. мда.... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|