Graphilla.com :: Преглед на тема - Адски е уморително... съвети за кирилизиране

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Адски е уморително... съвети за кирилизиране

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vinode

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2004 9:45 pm    Заглавие: Адски е уморително... съвети за кирилизиране Отговорете с цитат

Сигурен съм, че ще бъда изяден с парцалите...
От повечето от присъстващите, но мисля, че от предложението ми форума, пишещите и четящите ЕДИНСТВЕНО ЩЕ спечелят.

Адски е уморително, сложно, на моменти смешно или тъпо, да се четат постингите, понякога доста сериозни, но нацъкани с латиницата...

Айде админите да погледнат този линк (не е реклама, даже не го познавам човека лично, ама съм го пробвал тоя код на едно сайтче) :http://5ko.free.fr/cyr_websites.html Може да се интегрира (стига да знете как) към форума и така да си спестим идиотските проблеми с кирилицата и латиницата, че то бива ли?

А не е толкова трудно.

Бих се опитал да отговоря на евентуални въпроси "хау ту...?". Не, че съм бог на кирилицата, ама съм й сърбал попарата.

И да си махнете флекс-тайповете, буллетите и пр. глупости. Има си много добра кирилица уиндоуса (каквото повечето сте). Четете тук (и това не е линк за търсачките :о) ):http://injinera.bgplus.com/dloadmnu.htm С тия хитринки ще си спестим много срамотии! И аре да не отговаряме в стил: "ти като си толкова добър, що не се представиш?", щото тоя отговор е АБСОЛЮТНО ОФ-ТОПИК.
Тука е раздела "общи приказки", та за това - питайте, отговаряйте и дано си ги настроим РС-тата така, че да не сме като индианците и пишещата машина (нищо лично към никого).
И моля, без номера, от рода: "НИЕ СМЕ СЕ СЪБРАЛИ ЗА ДРУГО ТУКА!". Няма смисъл и не ми пука.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
spacer
bad ass panda

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2004 10:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Малиии, не е на добре тая работа. Младежо, никой няма да те яде с парцалите, бъди спокоен. То бива презастраховане..... Линковете са полезни, идеята е добра. Дори и да не и се обърне внимание, дори и някой да изръси нещо остроумно/саркастично, тва няма да я направи по-лоша. Аз лично мисля, че въпреки всичко, има доста хора, които предпочитат да си пишат на латиница и е най-добре да не им го отнемаме. А този "преводач" могат да си го ползват и четящите, ако не им се чете на латиница. Лично за мене няма значение на практика. Обаждам се по-скоро щото ми направи впечатление, нашарения ти с уговорки пост. Наистина ли толкова страшно изглежда отстрани, че поста ти трбва да е придружен с още толкова обяснения? Ако е така, тва не е хубаво. :( Лоша работа направо...
Върнете се в началото
Vinode

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2004 10:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Спейсъра написа:
Цитат:
дори и някой да изръси нещо остроумно/саркастично, тва няма да я направи по-лоша.

За оценката - благодаря! А остроумното и саркастичното не трябва да става самонадеяно и просташко, съгласен ли си?

И още:
Цитат:
Наистина ли толкова страшно изглежда отстрани, че поста ти трбва да е придружен с още толкова обяснения? Ако е така, тва не е хубаво. :( Лоша работа направо...

Оф-топик:
Повярвай ми ДА! И за това няма да се представя. Не е загуба за никого, но за мен е въпрос на принципи. Чета/участвам в други форуми, някои на англ. Питам/отговарям (макар и по-рядко) за: Флаш, Ауторуеър, РНР... Е, такова чудо няма. Казах го в една от основните теми - Не е това начина. (гледай сега какво ще потече... :)) Промяната е неизбежна и колкото по-бързо - толкова по-добре.

По темата:
Няма нищо по=лесно да се сложи фонетична клавиатура, без да си скапеш уиндоуса. Има си и начини да си "поправиш" повечето от фонтовете дето Фотошопа или Файъруъркса не ги "четат". Ако не го намерите на линковете, пишете тук. Аз имам едно ДОС екзе, дето ги "поправя". И работи, да знаете! ;)

И не приемам този аргумент:
Цитат:
има доста хора, които предпочитат да си пишат на латиница

Сложиш ли си фонетична клавиатура - НЯМА РАЗЛИКА. Аз така пиша. За мен е въпрос на... ми, култура. ;)

А за "младежа" благодаря, младежо! ;)
Върнете се в началото
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2004 10:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

spacer написа:
Малиии, не е на добре тая работа. Младежо, никой няма да те яде с парцалите, бъди спокоен. То бива презастраховане.....

ХАхахахахаахха - ЕТО новата концепция за новия банер на Графила
=))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
(ха сега да видим кой ще вземе да ми изтрие поста за да докаже междуредието)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
spacer
bad ass panda

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2004 11:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
остроумното и саркастичното не трябва да става самонадеяно и просташко, съгласен ли си?

Абе аз съм съгласен, ама ти май нещо си се изнервил, струва ми се...

Между другото, аз си имам фонетична кирилица на PC-то, и някак не съм си скапал windows-а. А и бая от хората тука ги знам, и нямам инфо да ползват флекстайп. Дано тва да ти помогне да се поуспокоиш малко. Ако не, дишай или нещо такова...
Върнете се в началото
Vinode

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2004 11:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

spacer написа:

1. Между другото, аз си имам фонетична кирилица на PC-то, и някак не съм си скапал windows-а.
2. А и бая от хората тука ги знам, и нямам инфо да ползват флекстайп.
3. Дано тва да ти помогне да се поуспокоиш малко. Ако не, дишай или нещо такова...

1. И аз това казвам, явно не ме разбра добре.
2. Това е добре, това ми е пойнта
3. Това имам предвид с оф-топика и "презастраховките"... ;-)
А дишането е за всички, май...

spacer написа:
"ти май нещо си се изнервил, струва ми се..."

... Аре да не пълня темата със странични неща, а? Всеки може да работи с копи/пейст... И да чете може. А идеята ми, както каза, е добра и може да се разприказваме на тая тема, а ако няма нужда, нека я заключат.

И да сършим малко работа, а? Кой колкото може.
Върнете се в началото
seik

МнениеПуснато на: Чет Фев 05, 2004 11:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Vinode написа:
И да сършим малко работа, а? Кой колкото може.

:)

vnimavai kakvo si pozhelavash .. mozhe i da se sbydne :p
Върнете се в началото
morgoth
Dark Lord

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2004 12:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ааабе малко ли форуми за общи приказки има по света и у нас, че специално тука идвате да си приказвате? :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vALE

Местожителство: USA

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2004 1:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ami az wypreki che znam kak da si kiriliziram Windowsa kulturno ne si slagam kirilica zashtoto wsichkite shortcuts w Photoshop se precakwat ako po pogreshka wkliuacha na kirilica i e strashno iznerwiashto ...

A shto se otnasia do lichnia izbor koi s kakwo da pishe, ostawete horata da dishat de :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
zhvihti

Местожителство: Амстердам

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2004 1:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

vALE написа:
ne si slagam kirilica zashtoto wsichkite shortcuts w Photoshop se precakwat ako po pogreshka wkliuacha na kirilica

Слагаш български, десен върху езика, Settings, Key Settings, два пъти върху "Switch between input languages", махаш "Switch input languages" и "Switch keyboard layouts" и си имаш кирилица без да можеш да превключваш езиците от keyboard-а. Тва за XP, за останалите не го знам на изуст.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
zenek

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2004 2:17 am    Заглавие: Re: Адски е уморително... съвети за кирилизиране Отговорете с цитат

Vinode написа:
От повечето от присъстващите, но мисля, че от предложението ми форума, пишещите и четящите ЕДИНСТВЕНО ЩЕ спечелят.

Диста емоционално изказване :-)
Аз също съм ЗА кирилицата !!!
Трудно чета латиница, когато е написана на раличен стил от моя.
Примерно "ъ" е с "1", а не както аз си го пиша "y" ... и т.н.
По същата логика другите трудни ми четата писанията ...

Относно скапването на Windows XP. Няма такова нещо.
От Microsoft са се погрижили за запомняне на приложениета и клавиатурната
подредба т.е. Photoshop, Flash могат да са си на EN докато Opera
си е на БГ.
Проблем има само с Windows Server 2003 при слагането на една
БГ кирилизищата програма ... но и забравих името ...
най-добре при тази ОС да се прави с *.inf + *.dll файл-а който
се разпространява из нет-а. (това е само за лат->кир другите
ги има вградени в Windows)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2004 4:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е излишен пост, но да ти кажа - не е важно на какъв език е, важно е какво е съдържанието! Някои хора са свикнали с латиницата, други имат специфични съображения, на трети им е все едно... Тук се обменят мисли, ако са важни за теб, ще ги прочетеш, ако не са - не си прави зора!
Vinode

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2004 4:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

vALE написа:
Ami az wypreki che znam kak da si kiriliziram Windowsa kulturno ne si slagam kirilica zashtoto wsichkite shortcuts w Photoshop se precakwat ako po pogreshka wkliuacha na kirilica i e strashno iznerwiashto ...

A shto se otnasia do lichnia izbor koi s kakwo da pishe, ostawete horata da dishat de :)

Ако правилно съм те разбрал за шорткътовете и др. п. те се скапват от нефелни кирилизатори. Ако ползваш уиндоузката БДС кирилица, не би следвало да имаш проблеми. А има и една опция (дето честно казано не съм я разучавал, щото не ми е трябвала) languages for non-unicode programs... И тя ми е помагала в някои случаи.

А за фонетична кирилица - горните линкове са си супер. Не мога лоша дума да кажа.

Зенек написа:
Относно скапването на Windows XP. Няма такова нещо.
От Microsoft са се погрижили за запомняне на приложениета и клавиатурната
подредба т.е. Photoshop, Flash могат да са си на EN докато Opera
си е на БГ.

Това, че запомня в кое приложение с каква клавиатура работиш, нищо не значи. Ако имаш скапан кирилизатор, кирилицата ти е скапана... Имам опит със Ес-сплайн например. При включен кирилизатор увисваше. Нещо общо има с кодовите таблици и пр. (ама за мен е малко сложно). Щом го изключа - Н.П.
Върнете се в началото
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2004 4:37 am    Заглавие: Re: Адски е уморително... съвети за кирилизиране Отговорете с цитат

Vinode написа:

Адски е уморително, сложно, на моменти смешно или тъпо, да се четат постингите, понякога доста сериозни, но нацъкани с латиницата...

Айде админите да погледнат този линк (не е реклама, даже не го познавам човека лично, ама съм го пробвал тоя код на едно сайтче) :http://5ko.free.fr/cyr_websites.html Може да се интегрира (стига да знете как) към форума и така да си спестим идиотските проблеми с кирилицата и латиницата, че то бива ли?

А не е толкова трудно.

Бих се опитал да отговоря на евентуални въпроси "хау ту...?". Не, че съм бог на кирилицата, ама съм й сърбал попарата.

И да си махнете флекс-тайповете, буллетите и пр. глупости. Има си много добра кирилица уиндоуса (каквото повечето сте). Четете тук (и това не е линк за търсачките :о) ):http://injinera.bgplus.com/dloadmnu.htm С тия хитринки ще си спестим много срамотии! И аре да не отговаряме в стил: "ти като си толкова добър, що не се представиш?", щото тоя отговор е АБСОЛЮТНО ОФ-ТОПИК.
Тука е раздела "общи приказки", та за това - питайте, отговаряйте и дано си ги настроим РС-тата така, че да не сме като индианците и пишещата машина (нищо лично към никого).
И моля, без номера, от рода: "НИЕ СМЕ СЕ СЪБРАЛИ ЗА ДРУГО ТУКА!". Няма смисъл и не ми пука.

da ne si nekakv rodnina s Abrashev?
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пет Фев 06, 2004 12:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

morgoth написа:
Ааабе малко ли форуми за общи приказки има по света и у нас, че специално тука идвате да си приказвате? :)

ми тука им е интересно на хората :))

мездудругуту... в любимия ми биймърски форум има кредор интегриран - кат в дира - и е здължително да са пише на кирлица...

ем... то секи втори пост е от модераторите "пиши на кирлица- алабала..." малко изнервящо стаа в един момент :)))

секи да си пише както иска викам аз - то нещо кат ми е интересно и от немски и испански намирам как да си го преведа - па камо ли от "методийца" :)))

инак съм за колкот се може повеч да са пише на кирлица - ама дори иаз не го права мноо често .. мда.... :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети