Graphilla.com :: Преглед на тема - predstavqne...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

predstavqne...
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 2:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да не кажете после че съм лоша

от зад на пред:

много медицински кадър, всички червени и лилави петънца в очните ябълки (не стой толкова пред монитора)
кадърът колкото е тесен, рамката го "смачква" още повече, и самата рамка не ми харесва; не ми харесва освтлението, цвета на кожата

лилавото око - не ми харесват цветовете, отражението е неясно - или ще го бъде или няма да го бъде, фонта - не този и не с този цвят, не с тази сянка, пак кадрирано до последния пиксел, няма въздух

молитвата (поне аз така го виждам) но не виждам много от кадъра, недоекспониран и не на фокус, ако има някаква идея в черните ръце, то тя не се вижда

двете лица - мисля че изразът е "на 4 очи" (но това не е важното), флипнато лице и си личи, даже петната отстрани на устата са еднакви и разтечения грим, мен ме дразни тази еднаквост, център в който има съсредоточаване на светлина, в който нищо не се случва, а да и от флипването на лицето светлината е еднаква; самият ракурс не ми харесва с тази черна бездна под носа; фонът с тази фактура е много активен и пречи на гладкото лице; щрифтът - не този

за цветето нямам забележки, освен черната рамка, даже е приятно
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Missy

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 3:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

neka kaja, 4e molitvata si e ba6 na fokus ;'}...a otnosno licata...ti kaza 'na 4 o4i'....a moga li da popitam, za6to trqbva da e tolkova komerisalizirano?....ideqta si e susredoto4ena v/u 2te o4i...i svetlinata m/u tqh...i sled kato ne vijda6 smisula i 4uvstvoto...nqma smisul da go izkazvam, za6toto use6taniqta sa za da se 4uvstvam a ne obsujdat ;'} kakto i da e...moito mnenie si e...za ostanalite priemam kritikata...;'}
Върнете се в началото
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 3:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не че искам да противореча на mim (за да не ми натовари цената на щанцата :)), но на мен нещата ми допадат. Само в "открийте разликите" ме дразни това че в самото око няма разработка - двата ириса седят почти като равни черни кръгчета с бяла точка в тях
Върнете се в началото
mim

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 3:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[офтопик]panagonov, преди време даваше съвети как да си калибрираме мониторите, но виждам че не си калибрирал твоя

на щанците не се бъркам, не се кахъри за цената[/офтопик]

Последната промяна е направена от mim на Сря Апр 21, 2004 3:29 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Missy

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 3:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

malko draskanici ;'}

Върнете се в началото
panagonov

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 3:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:
[офтопик]panagonov, преди време даваше съвети как да си калибрираме мониторите, но виждам че не си калибрирал твоя[/офтопик]

Само за CMYK. RGB-то е друга тема :)
А снимките са добри
Върнете се в началото
Missy

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 3:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

panagonov tnx ;'}
Върнете се в началото
piks

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 3:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

napylno sym syglasna s mim
ne haresvam nito edna ot snimkite ti.
za men sa nebrejni i nedomisleni.

Цитат:
za6to trqbva da e tolkova komerisalizirano?

stava duma za preglednost.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Missy

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 4:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

piks nqma6e nujda....razbrah mnenieto ti ot dosta vreme....;'}...ne iskam da komentiram!
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз понеже съм консерватор опре ли до фотография и вярвам че човек първо трябва да се научи да снима много добре, а чак после да се заиграва със ефекти, шрифтове в снимките и т.н.
Нивото на тези неща предполага усилията ти да се вложат в снимане, а не в обработка и заиграване с "шопа". Само ще спечелиш от един такъв подход.
Missy

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 10:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

blagodarq za komentarite....moeto mnenie e slednoto...izkustvoto e mnogo otnositelno ponqtie...a tui kato fotografiqta vliza v tova 4islo (ili pone az taka si mislq)...ne moje da se kaje koe e bokluk i koe 6edjovar...suglasna sam 4e moje da se spori za tehnikata,ka4estvoto,nasitenostta etc., oba4e tova 4e nqkoi ne e ulovil use6taneto(po-gore) si e li4no negov problem i da ne me zanimava s tez ne6ta...sled kato mnogo drugi hora sa uspqli da go 'vidqt'....;'}}}...tnx all...6te vidim za po-natatuk kvo 6e stane..
Върнете се в началото
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Сря Апр 21, 2004 11:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Missy написа:
blagodarq za komentarite....moeto mnenie e slednoto...izkustvoto e mnogo otnositelno ponqtie...a tui kato fotografiqta vliza v tova 4islo (ili pone az taka si mislq)...ne moje da se kaje koe e bokluk i koe 6edjovar...suglasna sam 4e moje da se spori za tehnikata,ka4estvoto,nasitenostta etc., oba4e tova 4e nqkoi ne e ulovil use6taneto(po-gore) si e li4no negov problem i da ne me zanimava s tez ne6ta...sled kato mnogo drugi hora sa uspqli da go 'vidqt'....;'}}}...tnx all...6te vidim za po-natatuk kvo 6e stane..

E koi sa tezi mnogo hora de? Da pravish snimki i da gi pokazvash na hora koito si njamat haber ot fotografija, i da poluchish potupvane po gurba... po tova li precenjavash dali edna rabota e dobra ili ne? Tuk na foruma ima hora zanimavashti se profesionalno s fotografija, i smjatam che tjahnata kritika e nai-dobroto koeto mojesh da poluchish bezplatno, i koeto shte ti pomogne za napred. Nomera s "vie ne razbirate" e dosta izturkan, i trjabva da go preodoleesh - podkrepjam mnenieto na mim i kritikata koiato ti dade, neshtata sa slabi, dosta sa razlichni po stil edno ot drugo, prekaleno mnogo PS, NO... kato za nachinaesht /ako si nachinaesht razbira se ;)/sa dobre, i smjatam che ako se zanimavash po-seriozno shte stanat. Uspeh!
Boteff

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2004 12:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

aiii pak ART.. e basi ma..ta.. mila Missy vzemi poslu6ai n1x0n-a samo 6te ti e ot polza.. podhoda na nerazbraniq ArTisT e meko kazano dosaden..
R1dler

Местожителство: SF

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2004 10:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Missy написа:

ама драга...ти дори не знаеш за какво говориш:) :) :))))))))
wicky

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2004 11:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

От всичко което си показала ми харесва само първата рисунка! Има нещо по-различно и интересно в нея... За снимките по-скоро съм съгласна с болшинството!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2004 11:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

R1dler написа:
Missy написа:

ама драга...ти дори не знаеш за какво говориш:) :) :))))))))

не думай бе брат !!!
най-сетне да кажеш нещо на място без излишни отметки.

по-голяма плява не бях чел наскоро missy. нищо лично ама ...
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Чет Апр 22, 2004 3:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Missy написа:
izkustvoto e mnogo otnositelno ponqtie...a tui kato fotografiqta vliza v tova 4islo (ili pone az taka si mislq)...ne moje da se kaje koe e bokluk i koe 6edjovar...

Права си! Фотографията е изкуство, но става въпрос за онази фотография, до която още далеч не си стигнала, а като гледам нямаш и желание - предпочиташ оправданията.

p.s. и да ти кажа под секрет - докато за шедьоврите в изкуството може и да има спор, то за боклука спорове няма!
SPIT

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 4:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ami PHOTOGRFIQTA ne e PHOTOSHOP, primerno.....
SPIT

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 10:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Missy написа:

ne sam saglasen, v izkustvoto kakto i vav vsi4ko ima LOGIKA i pravila. Tiq neshta, che ARTISTITE sa nqkakvi ludi, introvertni tipove (kakto po razni film4eta) sa palni gluposti. Daze VAN GOGH, koito go mislqt vsi4ki za mnogo ekscentri4en i lud, e bil 4ovek, koito celenasocheno e izsledval techniki i zvqt chisto nauchno, za da izgradi dobra technika.
Ne izlizai s tezi dovodi, zashtoto, ako ne mozeshe da se razgranichi BOKLUKA ot DOBROTO, nqmashe da se pomnqt imenata na nito edin genialen artist (kompozitor, hudoznik, fotograf, muzikant).
A shtom se zanimavash seriozno s fotographiq, zna4i znaesh Cartier Bresson. Pro4eti pak mnenieto mu za prilikata mezdu risuvaneto i fotografiqta i moze bi shte nablegnesh na drugi neshta, a ne na gradientite na PHOTOSHOP.
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 10:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък не съм съгласен с тебе и какво от това...
Вярно е, че за да те приемат в специализиран форум трябва да имаш определени качества, но да ги затваряме в рамки е абсурд.
и тук се слага задължителното според мене, че да не ахне някой пак...
А ти знаеш ли в този ред на Мисли на колко хора не им допада Франк Запа и въпреки това какво му пречи да е гениален?
Много хора на могат да разграничат боклука от доброто и винаги е била така, единици са били признатите автори на художествени произведения във времето си.Сега вече висчко е PR - ставаш звезда, умееш всички и т.н, е да ама истината поне все още е друга.
и тук се слага задължителното според мене, за втори път, че да не ахне някой пак...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети