Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
d0bletr0ble
|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 12:46 am Заглавие: Представяне за фотография |
|
|
Здравейте!
Фотографията ми е хоби - слабост. Кандидатствам за права за постване във фотографията, с десетина снимки от различен тип. Коментарите ви са добре дошли.
и едно проектче, правено по лунните часове
http://www.spot3d.com/d0bletr0ble/zelenchuk
ПП Благодарности на човека за хостването. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 12:54 am Заглавие: |
|
|
жестоки, особено последната мацка пори мивки...а тва със смайлито - уникални цветове си докарал. Червеното и зелената снимки с бутилките са твърде монохромни ама тва си е мое виждане...Зеленчука е де бест...изобщо, яко велком:) С кво снимаш ако не е тайна? _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
komrade

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 10:27 am Заглавие: |
|
|
последните четири ми харесват, особено портретите... _________________ The Emperor protects. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 11:31 am Заглавие: |
|
|
da, poslednite 4 perfect :)
welcome basi.
A portretite sa unikalni prosto _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vla
|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 1:49 pm Заглавие: |
|
|
purvia peizaj e osobeno razkoshen. basi nastroenieto, evala |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 3:32 pm Заглавие: |
|
|
posledniqt portret e mnogo gotin [malko me drazni kak se vijda osvetlenieto pod bradi4kata na modela] :)
a zalen4ukovq proket e super ideen!! [no mi se struva, 4e sa ti trqbvali 2 otrajatelq za da sa po-obemni obektite] _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SoulSeller

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 4:53 pm Заглавие: |
|
|
Zdravei.
Naistana s kakvo snimash ??? A poslednata naistina e gotina, malko kofti s tova bqloto, no kato cqlo e super...
P.S.
Shte se radvam da vidq oshte takiva snimki. Vqrvam che imash i oshte :) _________________
Изгубен в празен кадър влизам. Престорено се усмихвам. Грозни цветове в красиви рамки. Празни светове в очите жадни
Престорено смисъл виждам. Къде се намирам? Заспивам или лудостта откривам?
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 5:10 pm Заглавие: |
|
|
Пейзажите са яки, но по студийните неща има да поработиш още. Втория портрет е добър също. Дай да гледаме още, интересно ми е! :-) _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SoulSeller

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 5:25 pm Заглавие: |
|
|
Ne znam zashto no pak sednah da gi gledam. Peizajite kato cqlo sa hubavi. 1via mi se struva che e malko krivnat, no tova ne prechi daje taka mi haresva poveche. 2ria mmmm... s tozi shum, a i mi se struva, che i contrasta... No pak kazvam, kato cqlo mi haresvat. Davai oshte, ne moje da nqmash :))))) _________________
Изгубен в празен кадър влизам. Престорено се усмихвам. Грозни цветове в красиви рамки. Празни светове в очите жадни
Престорено смисъл виждам. Къде се намирам? Заспивам или лудостта откривам?
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
d0bletr0ble
|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 6:41 pm Заглавие: |
|
|
Благодарности за милите думи, както и за критиката! Малко дългичко, но по ред на номерата...
Джоуви написа: | Червеното и зелената снимки с бутилките са твърде монохромни ама тва си е мое виждане... |
Да така е май. Самите цветове обаче особено зеленото и синьото много ми допаднаха особено в омекотения вариант със smiley-човечето. Това са си суровите снимки - без никакви корекции по тях освен размера.
piks написа: | posledniqt portret e mnogo gotin [malko me drazni kak se vijda osvetlenieto pod bradi4kata na modela] :)
a zalen4ukovq proket e super ideen!! [no mi se struva, 4e sa ti trqbvali 2 otrajatelq za da sa po-obemni obektite] |
За петното под брадичката съм съвсем съгласен! Чудех се дали да ви 'лъжа' като го замажа в PS, но се отказах. Реших да показвам нещата такива каквито са.
Благодаря за зеленчука! И аз много си го харесвам. Странното е, че много хора не разбраха идеята и какво прави този зелен чук там :) За отражателите - за съжаление 'студийните' условия бяха 2 броя нощтни лампи с 150W крушки които ми се мотаеха тука от един стар експеримент. Както и един кадастрон и малко паус рано рано сутринта на лягане.... Както никсъна добре отбеляза - имам още да поработя върху студийните сцени - може би щях да се справя даже с тез материали подобре.
n1x0n написа: | Пейзажите са яки, но по студийните неща има да поработиш още. Втория портрет е добър също. Дай да гледаме още, интересно ми е! :-) |
Благодаря. Имаш ли конкретни забележки, някакви идеи на какво да наблегна?
SoulSeller написа: | s tozi shum, a i mi se struva, che i contrasta... No pak kazvam, kato cqlo mi haresvat. |
Проблемат онази ранна сутрин с пейзажа беше че си забравих статива и за да не размазвам се наложи да снимам на ISO1600. Иначе ако беше полек и аз мисля, че щеше да е подобре.
Нови работи ще постна тея дни. Просто днес празник, именници рожденници, абитуриентки и какво ли още не ми се натрупа...
Иначе снимам с едно CANON-че 10D. Интересно ми е да я сравня с някой от помалкиет 6MP модели и да видя дали съм се минал като съм дал доста повечко парици.
ПП аааааа новите снимки къде да ги поствам тук или във фото-секцията? ;-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 7:05 pm Заглавие: |
|
|
Poslednite dve mi haresvat mnogo ... :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 12:17 pm Заглавие: |
|
|
d0bletr0ble написа: | Благодаря. Имаш ли конкретни забележки, някакви идеи на какво да наблегна? |
Ами снимаш ли стъкло специално, ще ти трябва пъти по-меко осветление. Много лесно стават бликове, прегарящи участъци и т.н. Принципно по-големите разсейватели/отражатели дават по добра светлинна рисунка, по-балансирано осветление, което е по-лесно за контрол.
Намери си стабилна маса и добър статив, за да можеш да експонираш дълго без да ти се климбучкат предметите. Трябват ти диафрагми от 8 и нагоре, което при малка осветително мощност значи секунди експонация. Вдигай огледалото и ползвай самоснимачката за да минимизираш вибрациите.
А 10D е най-доброто от 6 мегапикселните камери за мен в момента. Има доста про-опции, метално тяло и най-успешния 6 Mpix сензор за момента. Ако не правиш постери тип 50смх70см, няма работа която да не можеш да си свършиш с него. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
d0bletr0ble
|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 6:23 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | d0bletr0ble написа: | Благодаря. Имаш ли конкретни забележки, някакви идеи на какво да наблегна? |
Ами снимаш ли стъкло специално, ще ти трябва пъти по-меко осветление. Много лесно стават бликове, прегарящи участъци и т.н. Принципно по-големите разсейватели/отражатели дават по добра светлинна рисунка, по-балансирано осветление, което е по-лесно за контрол.
Намери си стабилна маса и добър статив, за да можеш да експонираш дълго без да ти се климбучкат предметите. Трябват ти диафрагми от 8 и нагоре, което при малка осветително мощност значи секунди експонация. Вдигай огледалото и ползвай самоснимачката за да минимизираш вибрациите.
А 10D е най-доброто от 6 мегапикселните камери за мен в момента. Има доста про-опции, метално тяло и най-успешния 6 Mpix сензор за момента. Ако не правиш постери тип 50смх70см, няма работа която да не можеш да си свършиш с него. |
Благодарско! Ще поработя по въпроса. Иначе снимам само със самоснимачка и статив.
Хммм, модератор #1 явно е бизи. Нищо - днес утре ще постна още няколко неща. Чиирс... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|