Graphilla.com :: Преглед на тема - Представяне за фотография

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Представяне за фотография

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
d0bletr0ble

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 12:46 am    Заглавие: Представяне за фотография Отговорете с цитат

Здравейте!

Фотографията ми е хоби - слабост. Кандидатствам за права за постване във фотографията, с десетина снимки от различен тип. Коментарите ви са добре дошли.

и едно проектче, правено по лунните часове
http://www.spot3d.com/d0bletr0ble/zelenchuk

ПП Благодарности на човека за хостването.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 12:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

жестоки, особено последната мацка пори мивки...а тва със смайлито - уникални цветове си докарал. Червеното и зелената снимки с бутилките са твърде монохромни ама тва си е мое виждане...Зеленчука е де бест...изобщо, яко велком:) С кво снимаш ако не е тайна?
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 1:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

hehe ami da - Absolut X-ray :)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
komrade

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 10:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

последните четири ми харесват, особено портретите...
Alex

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 11:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

da, poslednite 4 perfect :)
welcome basi.

A portretite sa unikalni prosto
vla

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 1:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

purvia peizaj e osobeno razkoshen. basi nastroenieto, evala
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
piks

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

posledniqt portret e mnogo gotin [malko me drazni kak se vijda osvetlenieto pod bradi4kata na modela] :)
a zalen4ukovq proket e super ideen!! [no mi se struva, 4e sa ti trqbvali 2 otrajatelq za da sa po-obemni obektite]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
SoulSeller

Местожителство: Марс

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 4:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Zdravei.
Naistana s kakvo snimash ??? A poslednata naistina e gotina, malko kofti s tova bqloto, no kato cqlo e super...

P.S.
Shte se radvam da vidq oshte takiva snimki. Vqrvam che imash i oshte :)

Изгубен в празен кадър влизам. Престорено се усмихвам. Грозни цветове в красиви рамки. Празни светове в очите жадни
Престорено смисъл виждам. Къде се намирам? Заспивам или лудостта откривам?

Върнете се в началото
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 5:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пейзажите са яки, но по студийните неща има да поработиш още. Втория портрет е добър също. Дай да гледаме още, интересно ми е! :-)
SoulSeller

Местожителство: Марс

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 5:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ne znam zashto no pak sednah da gi gledam. Peizajite kato cqlo sa hubavi. 1via mi se struva che e malko krivnat, no tova ne prechi daje taka mi haresva poveche. 2ria mmmm... s tozi shum, a i mi se struva, che i contrasta... No pak kazvam, kato cqlo mi haresvat. Davai oshte, ne moje da nqmash :)))))

Изгубен в празен кадър влизам. Престорено се усмихвам. Грозни цветове в красиви рамки. Празни светове в очите жадни
Престорено смисъл виждам. Къде се намирам? Заспивам или лудостта откривам?

Върнете се в началото
d0bletr0ble

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 6:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодарности за милите думи, както и за критиката! Малко дългичко, но по ред на номерата...

Джоуви написа:
Червеното и зелената снимки с бутилките са твърде монохромни ама тва си е мое виждане...

Да така е май. Самите цветове обаче особено зеленото и синьото много ми допаднаха особено в омекотения вариант със smiley-човечето. Това са си суровите снимки - без никакви корекции по тях освен размера.

piks написа:
posledniqt portret e mnogo gotin [malko me drazni kak se vijda osvetlenieto pod bradi4kata na modela] :)
a zalen4ukovq proket e super ideen!! [no mi se struva, 4e sa ti trqbvali 2 otrajatelq za da sa po-obemni obektite]

За петното под брадичката съм съвсем съгласен! Чудех се дали да ви 'лъжа' като го замажа в PS, но се отказах. Реших да показвам нещата такива каквито са.

Благодаря за зеленчука! И аз много си го харесвам. Странното е, че много хора не разбраха идеята и какво прави този зелен чук там :) За отражателите - за съжаление 'студийните' условия бяха 2 броя нощтни лампи с 150W крушки които ми се мотаеха тука от един стар експеримент. Както и един кадастрон и малко паус рано рано сутринта на лягане.... Както никсъна добре отбеляза - имам още да поработя върху студийните сцени - може би щях да се справя даже с тез материали подобре.

n1x0n написа:
Пейзажите са яки, но по студийните неща има да поработиш още. Втория портрет е добър също. Дай да гледаме още, интересно ми е! :-)

Благодаря. Имаш ли конкретни забележки, някакви идеи на какво да наблегна?

SoulSeller написа:
s tozi shum, a i mi se struva, che i contrasta... No pak kazvam, kato cqlo mi haresvat.

Проблемат онази ранна сутрин с пейзажа беше че си забравих статива и за да не размазвам се наложи да снимам на ISO1600. Иначе ако беше полек и аз мисля, че щеше да е подобре.

Нови работи ще постна тея дни. Просто днес празник, именници рожденници, абитуриентки и какво ли още не ми се натрупа...

Иначе снимам с едно CANON-че 10D. Интересно ми е да я сравня с някой от помалкиет 6MP модели и да видя дали съм се минал като съм дал доста повечко парици.

ПП аааааа новите снимки къде да ги поствам тук или във фото-секцията? ;-)
Върнете се в началото
54ka

Местожителство: space

МнениеПуснато на: Пон Май 24, 2004 7:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Poslednite dve mi haresvat mnogo ... :)))
Върнете се в началото
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2004 3:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

malko offtopic.

po vaprosa za sravnenieto na canon 10D s pomalkite: dnes popadnah na: 10D vs REBEL 300D

http://www.photo.net/equipment/canon/10dvs300d.html
Върнете се в началото
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 25, 2004 12:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

d0bletr0ble написа:

Ами снимаш ли стъкло специално, ще ти трябва пъти по-меко осветление. Много лесно стават бликове, прегарящи участъци и т.н. Принципно по-големите разсейватели/отражатели дават по добра светлинна рисунка, по-балансирано осветление, което е по-лесно за контрол.
Намери си стабилна маса и добър статив, за да можеш да експонираш дълго без да ти се климбучкат предметите. Трябват ти диафрагми от 8 и нагоре, което при малка осветително мощност значи секунди експонация. Вдигай огледалото и ползвай самоснимачката за да минимизираш вибрациите.
А 10D е най-доброто от 6 мегапикселните камери за мен в момента. Има доста про-опции, метално тяло и най-успешния 6 Mpix сензор за момента. Ако не правиш постери тип 50смх70см, няма работа която да не можеш да си свършиш с него.
d0bletr0ble

МнениеПуснато на: Сря Май 26, 2004 6:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
d0bletr0ble написа:

Ами снимаш ли стъкло специално, ще ти трябва пъти по-меко осветление. Много лесно стават бликове, прегарящи участъци и т.н. Принципно по-големите разсейватели/отражатели дават по добра светлинна рисунка, по-балансирано осветление, което е по-лесно за контрол.
Намери си стабилна маса и добър статив, за да можеш да експонираш дълго без да ти се климбучкат предметите. Трябват ти диафрагми от 8 и нагоре, което при малка осветително мощност значи секунди експонация. Вдигай огледалото и ползвай самоснимачката за да минимизираш вибрациите.
А 10D е най-доброто от 6 мегапикселните камери за мен в момента. Има доста про-опции, метално тяло и най-успешния 6 Mpix сензор за момента. Ако не правиш постери тип 50смх70см, няма работа която да не можеш да си свършиш с него.

Благодарско! Ще поработя по въпроса. Иначе снимам само със самоснимачка и статив.

Хммм, модератор #1 явно е бизи. Нищо - днес утре ще постна още няколко неща. Чиирс...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети