Graphilla.com :: Преглед на тема - Pretty one...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Pretty one...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tuchi

МнениеПуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:42 am    Заглавие: Pretty one... Отговорете с цитат

Малко да избягам от анархията:) Напълно съзнавам, че серията не е нищо особено, но много се радвам на макро шотове и бих искал да чуя вашите критики и напътствия в ная насока. Пък и не мисля, че често може да се снима такова симпатично моделче. Повече ми се нравят силуетите, но това си е мое мнение. . Давайте с кусурите, чакам съвети.

не можах да избера подходяща рамка, много цветове пробвах, а накрая - пак на тъмното скочих. Не знам защо, хич ме няма в рамките, помагайте....:)

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Юли 16, 2004 3:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Sa.... faza 1 - sizvaneto do po-4oveshki razmeri po4ti ya vze...

vreme e mai paralelno da po4nesh i da zimash faza 2... poopravyaneto na dadena snimka v shopa ili kvot tam si polzvash... nali, se pak... pokazanite po-gore kon4eta, sa yako zalyati...s ubiti cvetove, za fokus nai-dobre izobshto da ne si govorim i t.n. i t.n....
i pone v edna 4ast tia problemi sa reshimi v post-productiona.
Shtot da ni iskash mnenieto za neshta koito ei tolko na ne sa barnati kum po-dobro i nie da daame koments na neshto imaginerno det bi moglo da se polu4i eventualno nei mnou redno ne mislish li....

Ne znam na kvo nivo si v shopa primerno, ma za po dolnata snimka sa napraeni korekcii v sharpena, selective color balans (v adjustment layers) i e removvan noise-to.... tva e, ei go, ku beshe otdelil/la 10 min. da pipnesh imageto malko, do kvo (primerno) moeshe da go dovedesh.... pone...

P.S. I za neznam koi put da povtorim... zabeleji razmera na imageto... 640x400 i neshto pixela, nemashe nujda ot tia 900 x X....
suobrazyavai se se pak, ku trea horata da iz4akat tvoite 5 imiga po 2-300Kb seki ili da otvorat 4-5 drugi temi za sushtoto vreme ....seti se sam/a koe she izberat....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Tuchi

МнениеПуснато на: Пет Юли 16, 2004 11:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

:)Тази снимка я бях обработвал, ако ти покажа оргинала ще ти прилошее. Най-малкото целия беше в буклуци и петна и трябваше да чистя. Колкото до гамата, оправях цветния баланс, но ми се стори, че се убива детайл. Въпреки това, сега е доста по-живо. За шарпена, не се сетих, а колкото до фокуса, идеята е той да е върху кончето, за това си позволих останалото да е блърнато. Пък мисля, че така се получава при повечето макро шотове. Все пак мерси за съветите и ретуша, скоро ъпдейт. Между другото, така снимките не са ли прекалено малки? Щом трябва и на 600 ще ги пускам.

П.С. Силуетите как ти се сториха?
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

на се добре снимките - цветовете са убити, нямаш детайл, водното конче или както там се казва не ти е на фокус , композицията е куца, нищо не грабва.... минимирото ти е показал как с мъки могат да се пооправят нещата, ма то от боза шедьовър лесно не излиза....
Demetrii

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Направо го закопа. Ама... то... и скенера не е добър.
Tuchi

МнениеПуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така по-добре ли е? Съобразих се със съветите.

Малко грейдиенти, че обикновеното ч.б. не ми стоеше.

тва последното не е за гледане, просто ми се стори интересно
http://tuchkov.hit.bg/Siluetwebgradient.jpg
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

1,2 и 4 са по добре... по-добре от горните искам да кажа :))))
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

за мен това става, особено ако се изсветлят черчеветата, да не привличат така вниманието.

при другите липсата на фокус и композиция няма с какво да я спасиш...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети