Graphilla.com :: Преглед на тема - Twisted time zones

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Twisted time zones

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tuchi

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 5:07 pm    Заглавие: Twisted time zones Отговорете с цитат

Време е за нещо по-сериозно. Тази, на пръв поглед обикновена панорамна снимка, не е съвсем наред:). Ако се вгледате, ще забележите, че са смесени три часови зони. Ден, следобед и нощ. Бая игра падна тука, но ми беше за един проект. Трябва да повторя същото и в бг. Бих искал да чуя малко критики, дори да са пълни с погнуса:). За мен няма по-лошо, от това да се подходи с безразличие към работата ми. Предпочитам думи от сорта на " Гадост!", " Изпълва ме с отврщение!", все пак нещата ми са предизвикали някаква емоция. А всичко опира до емоция и впечатление...

П.С. не се чувствайте длъжни да използвате думи като "погнуса" и тн., говорех принципно :)))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Silver

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 5:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо, това не ми прилича на панорамна снимка.
Второ, какво и как точно е смесено, че не разбрах. Според мен такова нещо се поучава доста лесно като снимаш уж night-shot когато е още достатъчно светло.
Трето, тоя парапет отпред и тоя покрив, дето ти заема 1/4 от кадъра наистина ли ги смяташ за наситени със съдържание?
И последно - долу пред входа на къщата имаш някакви бъгове ми се струва.

Всъщност, това беше предпоследно. Последното е, че не съм разбирач, така че можеш и да не ми обръщаш внимание :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tuchi

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 6:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За парапета си прав, само че той е оставен за да придаде нива на снимката и за да се откроят времевите зони. Не е найт шот, а е пипано доста в шопа. На мен не ми е любимо, но ми беше по задание от кръжок.
Върнете се в началото
minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 10:26 pm    Заглавие: Re: Twisted time zones Отговорете с цитат

Tuchi написа:
......че са смесени три часови зони. Ден, следобед и нощ..

Mi ne se razbira da ti kaa...
edinstveno myaza na snimka pravena v sumrak kogato nyakoi lampi ve4e svetyat......
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
de_si

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 11:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ne mi dopada glednata tochka neshto
i mai ne osobeno adekvatno izpolzvash ponqtieto "time zone" mai
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tuchi

МнениеПуснато на: Нед Юли 18, 2004 1:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

maj da, можах да измисля заместител:) Добре де, вижте небето и пространството около лампите, изгасената лампа, сградите вдясно...нз
Върнете се в началото
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 18, 2004 10:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Колкото и да ми е неприятно да го кажа - щом трябва да обясняваш какво и как - значи нещо не се е получило.
Иначе ако се загледаш и замислиш е ясно че е multishot. Но усилията са били малко напразни, защото нещо такова се прави с 2 кадъра в 30 минутен интервал.

Забележките ми са от общ характер:
1. Тези кадри са трудоемки, значи си заслужава да намериш хубаво място на което да ги направиш. Този парапет и безличния покрив направо убиват всичко в кадъра.
2. За да си личи за какво става въпрос трябва да се подбере осветление което да дава уникалност на кадъра. Ако имаше отражение от изгрев на единия небостъргач и от залез на другия, примерно. Защото сега най-много да се усети някой дето живее в твоя блок и знае откъде изгрява и къде залязва слънцето.
3. Включвай по-големи участъци с изкуствено осветление в кадъра, за да си личи че става въпрос за нестандартно снимане.
Tuchi

МнениеПуснато на: Нед Юли 18, 2004 1:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

10x a lot за съветите, никсън, сигурно си прав. При следващия си подобен шот ще се постарая да се съобразя със забележките ти. Не се е получило шедьовър, но все пак това ми е един от първите кадри от типа. Може би малко надхвърлих възможностите си, ще вложа повече старание следващия път.

10кс отново, знаех си аз, че му има нещо, щом и на мен много не ми се нравеше...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети