Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Tuchi

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 5:07 pm Заглавие: Twisted time zones |
|
|
Време е за нещо по-сериозно. Тази, на пръв поглед обикновена панорамна снимка, не е съвсем наред:). Ако се вгледате, ще забележите, че са смесени три часови зони. Ден, следобед и нощ. Бая игра падна тука, но ми беше за един проект. Трябва да повторя същото и в бг. Бих искал да чуя малко критики, дори да са пълни с погнуса:). За мен няма по-лошо, от това да се подходи с безразличие към работата ми. Предпочитам думи от сорта на " Гадост!", " Изпълва ме с отврщение!", все пак нещата ми са предизвикали някаква емоция. А всичко опира до емоция и впечатление...
П.С. не се чувствайте длъжни да използвате думи като "погнуса" и тн., говорех принципно :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silver
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 5:43 pm Заглавие: |
|
|
Първо, това не ми прилича на панорамна снимка.
Второ, какво и как точно е смесено, че не разбрах. Според мен такова нещо се поучава доста лесно като снимаш уж night-shot когато е още достатъчно светло.
Трето, тоя парапет отпред и тоя покрив, дето ти заема 1/4 от кадъра наистина ли ги смяташ за наситени със съдържание?
И последно - долу пред входа на къщата имаш някакви бъгове ми се струва.
Всъщност, това беше предпоследно. Последното е, че не съм разбирач, така че можеш и да не ми обръщаш внимание :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 6:32 pm Заглавие: |
|
|
За парапета си прав, само че той е оставен за да придаде нива на снимката и за да се откроят времевите зони. Не е найт шот, а е пипано доста в шопа. На мен не ми е любимо, но ми беше по задание от кръжок. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 10:26 pm Заглавие: Re: Twisted time zones |
|
|
Tuchi написа: | ......че са смесени три часови зони. Ден, следобед и нощ.. |
Mi ne se razbira da ti kaa...
edinstveno myaza na snimka pravena v sumrak kogato nyakoi lampi ve4e svetyat...... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
de_si

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 11:34 pm Заглавие: |
|
|
ne mi dopada glednata tochka neshto
i mai ne osobeno adekvatno izpolzvash ponqtieto "time zone" mai |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Нед Юли 18, 2004 1:32 am Заглавие: |
|
|
maj da, можах да измисля заместител:) Добре де, вижте небето и пространството около лампите, изгасената лампа, сградите вдясно...нз |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Нед Юли 18, 2004 10:41 am Заглавие: |
|
|
Колкото и да ми е неприятно да го кажа - щом трябва да обясняваш какво и как - значи нещо не се е получило.
Иначе ако се загледаш и замислиш е ясно че е multishot. Но усилията са били малко напразни, защото нещо такова се прави с 2 кадъра в 30 минутен интервал.
Забележките ми са от общ характер:
1. Тези кадри са трудоемки, значи си заслужава да намериш хубаво място на което да ги направиш. Този парапет и безличния покрив направо убиват всичко в кадъра.
2. За да си личи за какво става въпрос трябва да се подбере осветление което да дава уникалност на кадъра. Ако имаше отражение от изгрев на единия небостъргач и от залез на другия, примерно. Защото сега най-много да се усети някой дето живее в твоя блок и знае откъде изгрява и къде залязва слънцето.
3. Включвай по-големи участъци с изкуствено осветление в кадъра, за да си личи че става въпрос за нестандартно снимане. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Нед Юли 18, 2004 1:36 pm Заглавие: |
|
|
10x a lot за съветите, никсън, сигурно си прав. При следващия си подобен шот ще се постарая да се съобразя със забележките ти. Не се е получило шедьовър, но все пак това ми е един от първите кадри от типа. Може би малко надхвърлих възможностите си, ще вложа повече старание следващия път.
10кс отново, знаех си аз, че му има нещо, щом и на мен много не ми се нравеше... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|