Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:00 pm Заглавие: Въпрос от друго естество |
|
|
Вече посъбрах малко информация, ама май това което научих не ми върши работа. Надявам се че някой ще може да даде насока.
Мъката ми е следната:
Сега покрай бебето се направиха солидни размествания в къщи. Телевизора от хола трябва да отиде в друга стая, компа ще се мести и покрай всичко това настава едно много неприятно оплитане на коаксиални кабели от кабелната телевизия - трябва да се къртят прагове, да се бият дупки в стените, да се удължават кабели и какви ли не ужасии. Освен това съм се замислил за още един телевизор, което води до още проблеми.
И така:
Решил съм че ми трябва устройство, което да се закачи за кабела и то да разпръсква сигнала ефирно, а аз да си го ловя със стайната антена навсякъде в къщи (не ме безпокои факта че съседите може да гледат безплатно) и да си включа колкото си искам телевизори (та ако ще и в кенефа да реша да си сложа). Сега, казаха ми че тази джаджа се казва видосендер, ама като чета за него то е само за сателитен приемник - т.е. само за една честота.
Някой да е наясно какво точно ми трябва???? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:07 pm Заглавие: |
|
|
mi da ti kaja gledal sym v katalozi na conrad takiva nqkakvi neshta...ma shte te izlyja..ako im namerish site-a moje i tam da ima neshto.... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JinMachine

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:08 pm Заглавие: |
|
|
Ами, с 2 думи, честотната лента на кабела е достатъчно широка, за да предаваш много програми едновременно, като носител е меден кабел. Това, което искаш е да пренесеш електрическите сигнали в ефира. Ефирът по принцип, също е доста широк, но честотите, на които имаш право да предаваш са доста по-малко. Ако се опиташ да предаваш из целия ефир:
1. Ще ти трябва лична електроцентрала.
2. Ще ти трябват N на брой предаватели.
3. Ще ти дойдат гости от доста инстанции.
Т.е. няма такова устройство каквото търсиш. Предаването на една или няколко честоти е възможно, защото от една страна страна ползваш свободните честоти, а от друга на тези дължини на вълната над 50тина метра сигналът ти затихва и няма да пречиш на околните.
Е, малко повечко от 2 думи станаха, май...
Сори, значи - задачката няма верен отговор. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:09 pm Заглавие: |
|
|
www.gateway.com
tuka ima otgovor na tvoai vupros. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:10 pm Заглавие: |
|
|
А какъв е варианта за решаване на задачата? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JinMachine

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:12 pm Заглавие: |
|
|
Един предавател (този, за който знаеш ти) и във всички стаи гледате едно и също. Или... бургиите, дупките, кабелните канали. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:18 pm Заглавие: |
|
|
JinMachine написа: | Един предавател (този, за който знаеш ти) и във всички стаи гледате едно и също. Или... бургиите, дупките, кабелните канали. |
Този предавател върви с приемник - т.е. ще ми трябват толкова приемнци колкото и телевизори. Но проблема в това устройство май е дали самото то може да хване даден канал или нещо трябва да му подава сдъвкан сигнала на точно определена честота (както е при сателитните приемници) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:47 pm Заглавие: |
|
|
За мен най-чистата работа си е един кабел и едно такова нещо, дето може да закачиш няколко кабела. :) Демек като разклонител. (не съм ТВ техник още, че да знам как се казва.) От кабела за кабелната може да разклониш към други телевизори сигнала. Разибра се ще има бормашини и километри кабели, но това е начина за мен. Иначе съседите ще хващат сигнал и ще имаш толкова проблеми, ако някой, който не трябва го хване, че... :(
Това пак не е много законно, но за 1 ТВ в повече няма кой да разбере. Аз слушах един познат какви ужаси правеше като дойдат у него от кабелната... Тая стая заключва, онази крие ТВ-то. :(
Не знам как стои въпроса, ако компютъра е включен. Да на става боза. И доста резонен е въпроса, че той ще предава сигнал, но ТВ-то, свързано с приемника, не се знае дали ще може да хаваща всички сигнали или ще се вижда само на един канал. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Чет Сеп 02, 2004 5:50 pm Заглавие: |
|
|
След година това ще е най-малкят ти проблем :))))))))))) _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MoonShine

|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2004 8:26 pm Заглавие: |
|
|
godina e mnogo dori :)))))))))))) ;) _________________ мнението на автора понякога не съвпада с гледната му точка |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Съб Сеп 04, 2004 9:23 pm Заглавие: |
|
|
Да бе, така си мислите :))) Не се гаси туй що не гасне!!!!
така или иначе днес отидох до един магазин - само видеосендери има за по 25 лева (излъчват на 12-ти канал, акто видео и аудио сигнала му се подават през чинчов кабел) - т.е. това което аз искам НЕ МОЖЕ да стане.
П.П. Абе що не взема да вържа края на кабела чрез широколентов усилвател към антена да видя дали няма да излъчва :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|