Graphilla.com :: Преглед на тема - Въпрос от друго естество

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос от друго естество

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:00 pm    Заглавие: Въпрос от друго естество Отговорете с цитат

Вече посъбрах малко информация, ама май това което научих не ми върши работа. Надявам се че някой ще може да даде насока.

Мъката ми е следната:
Сега покрай бебето се направиха солидни размествания в къщи. Телевизора от хола трябва да отиде в друга стая, компа ще се мести и покрай всичко това настава едно много неприятно оплитане на коаксиални кабели от кабелната телевизия - трябва да се къртят прагове, да се бият дупки в стените, да се удължават кабели и какви ли не ужасии. Освен това съм се замислил за още един телевизор, което води до още проблеми.

И така:
Решил съм че ми трябва устройство, което да се закачи за кабела и то да разпръсква сигнала ефирно, а аз да си го ловя със стайната антена навсякъде в къщи (не ме безпокои факта че съседите може да гледат безплатно) и да си включа колкото си искам телевизори (та ако ще и в кенефа да реша да си сложа). Сега, казаха ми че тази джаджа се казва видосендер, ама като чета за него то е само за сателитен приемник - т.е. само за една честота.

Някой да е наясно какво точно ми трябва????
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Coldblooded

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi da ti kaja gledal sym v katalozi na conrad takiva nqkakvi neshta...ma shte te izlyja..ako im namerish site-a moje i tam da ima neshto....
JinMachine

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами, с 2 думи, честотната лента на кабела е достатъчно широка, за да предаваш много програми едновременно, като носител е меден кабел. Това, което искаш е да пренесеш електрическите сигнали в ефира. Ефирът по принцип, също е доста широк, но честотите, на които имаш право да предаваш са доста по-малко. Ако се опиташ да предаваш из целия ефир:
1. Ще ти трябва лична електроцентрала.
2. Ще ти трябват N на брой предаватели.
3. Ще ти дойдат гости от доста инстанции.

Т.е. няма такова устройство каквото търсиш. Предаването на една или няколко честоти е възможно, защото от една страна страна ползваш свободните честоти, а от друга на тези дължини на вълната над 50тина метра сигналът ти затихва и няма да пречиш на околните.

Е, малко повечко от 2 думи станаха, май...
Сори, значи - задачката няма верен отговор.
Върнете се в началото
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

www.gateway.com
tuka ima otgovor na tvoai vupros.
Върнете се в началото
panagonov

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А какъв е варианта за решаване на задачата?
Върнете се в началото
JinMachine

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Един предавател (този, за който знаеш ти) и във всички стаи гледате едно и също. Или... бургиите, дупките, кабелните канали.
Върнете се в началото
panagonov

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

JinMachine написа:
Един предавател (този, за който знаеш ти) и във всички стаи гледате едно и също. Или... бургиите, дупките, кабелните канали.

Този предавател върви с приемник - т.е. ще ми трябват толкова приемнци колкото и телевизори. Но проблема в това устройство май е дали самото то може да хване даден канал или нещо трябва да му подава сдъвкан сигнала на точно определена честота (както е при сателитните приемници)
Върнете се в началото
iDesign-er

МнениеПуснато на: Сря Сеп 01, 2004 5:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За мен най-чистата работа си е един кабел и едно такова нещо, дето може да закачиш няколко кабела. :) Демек като разклонител. (не съм ТВ техник още, че да знам как се казва.) От кабела за кабелната може да разклониш към други телевизори сигнала. Разибра се ще има бормашини и километри кабели, но това е начина за мен. Иначе съседите ще хващат сигнал и ще имаш толкова проблеми, ако някой, който не трябва го хване, че... :(

Това пак не е много законно, но за 1 ТВ в повече няма кой да разбере. Аз слушах един познат какви ужаси правеше като дойдат у него от кабелната... Тая стая заключва, онази крие ТВ-то. :(

Не знам как стои въпроса, ако компютъра е включен. Да на става боза. И доста резонен е въпроса, че той ще предава сигнал, но ТВ-то, свързано с приемника, не се знае дали ще може да хаваща всички сигнали или ще се вижда само на един канал.
Върнете се в началото
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 02, 2004 5:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

След година това ще е най-малкят ти проблем :)))))))))))
MoonShine

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Съб Сеп 04, 2004 8:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

godina e mnogo dori :)))))))))))) ;)
panagonov

МнениеПуснато на: Съб Сеп 04, 2004 9:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да бе, така си мислите :))) Не се гаси туй що не гасне!!!!
така или иначе днес отидох до един магазин - само видеосендери има за по 25 лева (излъчват на 12-ти канал, акто видео и аудио сигнала му се подават през чинчов кабел) - т.е. това което аз искам НЕ МОЖЕ да стане.

П.П. Абе що не взема да вържа края на кабела чрез широколентов усилвател към антена да видя дали няма да излъчва :))
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети