Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
do_it
|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2004 2:43 pm Заглавие: CMYK смяна на цвета при клишета във флексо |
|
|
Ситуацията е следната. Имам проект от 3 цвята(CYK). Проекта е одобрен, направени са клишетата. Възниква, обаче, следния въпрос. Клиента решава, че иска да се сменят цветовете. Гамата е студена, няма магента. Но идеята е при печат да се сменят цветовете и примерно вместо циан да се слага жълто, а вместо жълто - магента. Но как мога в проекта да направя тази размяна в цветоотделките, така че да се вижда общия проект в новия вариант. Проекта е правен в CorelDraw. За основа се използва изображение, а отгоре са направени надписите. Накратко - искам да видя какво ще се получи ако разменя цветовете при флексопечата(да стане MYK), без да се правят нови клишета? _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2004 3:05 pm Заглавие: |
|
|
samo vectorni obekti li imash ili i razter? _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2004 3:14 pm Заглавие: |
|
|
mi rasterizirai si proekta i v photoshopa copy->paste po kanalite |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Вто Окт 12, 2004 3:21 pm Заглавие: |
|
|
e tva verno po lesno... ama trebe se seti chuvek:)))) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
do_it
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:11 am Заглавие: |
|
|
Ima i vektor i raster. Na men rastera mai mi e problema! _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |
do_it
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:15 am Заглавие: |
|
|
A tova s Copy i Paste po kanalite ne sum siguren che go razbrah, i zatova ako moje malko po-podrobno da mi obiasnite. Ste sum vi blagodaren za pomostta, tui kato sum nov i vse oste se ucha! _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:21 am Заглавие: |
|
|
mi exportni kat CMYK si4koto ot Corela
ako ti e redoven CMYK rastera (v smi ako ti e samo v CYK) bi trevalo da se poyavi samo v CYK v shopa
otvaryash exportnatia CMYK fail v shopa, v chanels paletata
imash info v C,Y,K. Praish si sushtia razmer fail v CMYK ma prazen, i po4vash copy/paste ot exportnatoto v praznoto
Primer:
ot exportnatia fail
Ctrl+A na Cyan chanela(markirash s mishkata samo Cyan-a purvo)
->Copy
Paste primerno v magenta chanela na praznia fail i t.n. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:22 am Заглавие: |
|
|
Целия корелси документ го експортваш като tiff. Отваряш го във фотошоп. Преобразуваш го в Multichannel. След което сменяш цветовете на каналите като от палетата Channel щракаш два пъти върху съответния цвят. Така задаваш на Циановия канал да е с цвят Магента и т.н. Става за 5 минути и получаваш идеален резултат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:26 am Заглавие: |
|
|
za pestena na vremeto ako she mestish chaneli polzvai duplicate a ne copy->paste |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:35 am Заглавие: |
|
|
3 sek vreme za 2 shortkeys za 4ovek det ne znai kak da go naprai ne sa ot koi znae ko zna4enie ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:37 am Заглавие: |
|
|
imah predvid che pri men neshto se tormozi computera kato mesta prez clipborda. Ostanal sum s vpechatlenie che s duplicate v drug file stava po burzo. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
do_it
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:37 am Заглавие: |
|
|
Vsustnost probvah nesto no ne znam dali pravilno go pravia. Kopirah cialoto izobrajenie i go postavih v Magenta kanala i izkluchih Cyan kanala. No ideata e slednata. Cyana klisheto triabva da stane julto, a jultoto klishe Magenta. I mi se iska da se vidi kakvo bi se poluchilo v tozi sluchai?
Ili moje bi triabva da kopiram jultia kanal i da go kpiram v praznia Magenta kanal i sled tova da kopiram cianovia kanal v jultia kanal i da iztria Cyana kanala? _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:39 am Заглавие: |
|
|
mi po podrobno nikoi nemoje da ti go obiasni... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:40 am Заглавие: |
|
|
do_it написа: | Vsustnost probvah nesto no ne znam dali pravilno go pravia. Kopirah cialoto izobrajenie i go postavih v Magenta kanala i izkluchih Cyan kanala. |
greshka !
do_it написа: |
Ili moje bi triabva da kopiram jultia kanal i da go kpiram v praznia Magenta kanal i sled tova da kopiram cianovia kanal v jultia kanal i da iztria Cyana kanala? |
toplo toplo :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:41 am Заглавие: |
|
|
be ya exportni ot corela celoto kat CMYK TIF na 72 dpi primerno i go metni na maila i shti onagleda |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:44 am Заглавие: |
|
|
do_it написа: | Vsustnost probvah nesto no ne znam dali pravilno go pravia. Kopirah cialoto izobrajenie i go postavih v Magenta kanala i izkluchih Cyan kanala. No ideata e slednata. Cyana klisheto triabva da stane julto, a jultoto klishe Magenta. I mi se iska da se vidi kakvo bi se poluchilo v tozi sluchai?
Ili moje bi triabva da kopiram jultia kanal i da go kpiram v praznia Magenta kanal i sled tova da kopiram cianovia kanal v jultia kanal i da iztria Cyana kanala? |
Пич, не четеш ли каво ти написах няколко поста по-нагоре. По начина който ти казвам правиш циановия канал жълт, жълтия магента или както ти хрумне. Хайде направи го че става скучно... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:50 am Заглавие: |
|
|
panagonov spokoino :))) chai choveka da go obmisli |
|
Върнете се в началото |
|
 |
do_it
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:58 am Заглавие: |
|
|
OK momcheta. Prosto poslednia mi post beshe vednaga sled predposlednite dva i dokato go pisha vie ste mi napisali po-podrobno, a az niama kak da vidia ceh v sustoto vreme sum poluchil otgovora. Blagodaria vi i se izviniavam che vi zatormozih da pishete. _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |
do_it
|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 12:23 pm Заглавие: |
|
|
Napravih go po 3-te nachina koito mi opisahte. Edinia e kopirane ot kanal v kanal v sustia dokument. Vtoria e pri tiff fail, Multichannel, smiana na cveta na kanala i tretia - suzdavane na nov dokument sus sustite harakteristiki kato originalnia i kopirane na kanalite ot staria v novia dokument. I trite nachina stanaha, no pri poslednia se poluchavat malko cvetovi razliki, spriamo purvite dva. A pri purvite dva rezultata e edin i sust.
Blagodaria. Mnogo mi pomognahte! _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Сря Окт 13, 2004 12:27 pm Заглавие: |
|
|
nai veroyatno cvetovite ti razliki idat ot meshane na profili
ako na vhodyashtia si mu kazal dont convert puk po default novia da e s edi si kuv profil ot tam e, ma to tva zasyaga osnovno onscreen preview-to
stoinoistite trea sa si sushtite v obshti linii |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|