Graphilla.com :: Преглед на тема - USA стандарти за предпечат

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

USA стандарти за предпечат

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
skachkov

МнениеПуснато на: Пон Ное 15, 2004 6:28 pm    Заглавие: USA стандарти за предпечат Отговорете с цитат

Някой знае ли някой сайт, откъдето мога да видя какви стандартни размери за предпечат се използват в Щатите? Защото ми дадоха едни тука - единият е 8,5" X 4",а другият 11" X 17". Нито са пропорционални, нито ми вършат работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пон Ное 15, 2004 6:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз такова животно като стандартни размери за предпечат не съм чувал
ben

МнениеПуснато на: Пон Ное 15, 2004 6:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

размери на хартията?
като А4 - А3?
пусни си един куарк да кажем и дай файл - ноф
Върнете се в началото
ValBo

МнениеПуснато на: Пон Ное 15, 2004 7:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В щатско А3-А4 не свърят в оркестъра
Там са летер и легал, но това е друга работа - това неса размери на хартия за печат
но виж такова животно стандарни размери за препресс няма
ben

МнениеПуснато на: Пон Ное 15, 2004 7:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ааа
именно за летър и легал мисля че пита човека
Летър
215,9 mm
279,4 mm

легал
215,9 mm
355,6 mm

нелегал
няма :оР
Върнете се в началото
skachkov

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 10:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би вместо стандартни тябваше да пиша оптимални - за хартията. Отговорът на maco смятам, че ще ми свърши работа. Мерси.
Върнете се в началото
Io_the_STEALTH

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 10:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

@skachkov

Page Setup (ако имаш инсталиран принтер) - има всички стандартни размери на хартията с която се печати, лошото е, че не пише за коя страна са :)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ValBo

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 11:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

skachkov написа:
Може би вместо стандартни тябваше да пиша оптимални - за хартията. Отговорът на maco смятам, че ще ми свърши работа. Мерси.

Хм, това незнанието е страшна работа
в България по БДС има ако не се лъжа поне 6 одобрени основни формата
С техните производни стават стотина
всички са одобрени от БДС
по американския стандарт сигурно са пак толкова
И всички са оптимални
Дотука с хартиите
Сега да почнем със размерите на печатния материал
там пък възможностите са хиляди, в зависимост от размера на хартията, начина на печат и размера на грайфера и сгъване, шиене и още много фактори. И да знаеш всички размери са оптимални
щом от щатско са ти дали размер, не питаш кой е оптимален, работиш по него и толкова
skachkov

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 12:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти изобщо прочете ли въпроса ми? "Някой знае ли някой сайт, откъдето мога да видя какви стандартни размери за предпечат се използват в Щатите?" Ако не знаеш нещо подобно никой не те кара да изброяваш 100-тината стандарта, които и на теб не са известни.
Иначе от Щатите ми дадоха размер 8,5 X 4 ", който ще се сгъва на две и на една такава страничка трябва да събера снимки от България + доста текст, което няма как да стане. Следващият "стандартен" според тях формат е 11" Х 17", което доста ме учуди и реших да постна.
Ще те помоля да се въздържаш от такива изказвания от сорта на "незнанието е страшна работа", защото това предполага, че ти знаеш абсолютно всичко и насън да те бутнат скачаш и почваш да приказваш за предпечат, което силно ме съмнява. Иначе питам, защото се занимавам предимно с web, не с предпечат, нали за туй са тез форуми, според мен.
Върнете се в началото
ValBo

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 1:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

skachkov написа:
и насън да те бутнат скачаш и почваш да приказваш за предпечат, което силно ме съмнява.

Абсолютно си прав - като ме бутнат на съм обикновено започвам да редя мили думи за майката на тоя дето ме е бутал
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 2:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съм пускал неща за печат в Щатите, Англи и Франция. Ето какво - просто послушай ValBo. Освен това, тъй като виздам, че настръхна нещо, кажи какво е печатаемото поле на машината на която ще печаташ, от коя страна е грайферът и лично схте ти спретна темплейтче.
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 2:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

skachkov написа:
Ти изобщо прочете ли въпроса ми? "Някой знае ли някой сайт, откъдето мога да видя какви стандартни размери за предпечат се използват в Щатите?"

Скачков, излишно скачкаш в момента. "Стандартни размери за предпечат" не съществуват, нито в Щатите, нито в Европа - никъде! Важни фактори са единствено: колко ти е формата на хартията на която се печата, формата който поддържа машината и предназначението на печатния материал /дали трябва да влиза в плик, папка, дали ще се влага в списание с определен формат и т.н./. От там нататък можеш да правиш каквото си решиш - ограничения няма.
Цитираните формати А2-3-4 и Legal, Letter и прочие, изобщо не са стандарти за предпечат, те са офисни стандарти /бивши немски индустиални/. Нали се сещаш че за да стане един печатен материал с формат А4, трябва при печата да е бил с по 5 мм по-голям от всички страни за обрязването?
Морти ти даде едно неустоимо предложение - възползвай се, за да няма гафове.
Ana

МнениеПуснато на: Вто Ное 16, 2004 3:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.cl.cam.ac.uk/~mgk25/iso-paper.html

Mnogo obiasnenia ima, i to polezni. No e mnogo dulga :))
Ima edin podrazdel po sredata niakude "Hints for North American paper users"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 17, 2004 12:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ДМД РГБ, изпуснал съм купона тук....
Все пак някой който се занимава с Web да се репчи не на кой да е а точно на ValBo в областта на предпечата дори и мен ме разстройва леко. Хубаво че сте дали линк по-горе, та ми спестихте 3часа ровене в старите ми лекции от университета да търся какви бяха точните размери на А В и С стандарта....
Все пак ако някой проявява интерес мога да сканирам 4 страници стандартни размери на документи от книгата "Quark XPress5 - наръчник по предпечат"
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети