Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
skachkov
|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2004 6:28 pm Заглавие: USA стандарти за предпечат |
|
|
Някой знае ли някой сайт, откъдето мога да видя какви стандартни размери за предпечат се използват в Щатите? Защото ми дадоха едни тука - единият е 8,5" X 4",а другият 11" X 17". Нито са пропорционални, нито ми вършат работа. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2004 6:30 pm Заглавие: |
|
|
Аз такова животно като стандартни размери за предпечат не съм чувал _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ben

|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2004 6:51 pm Заглавие: |
|
|
размери на хартията?
като А4 - А3?
пусни си един куарк да кажем и дай файл - ноф |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2004 7:08 pm Заглавие: |
|
|
В щатско А3-А4 не свърят в оркестъра
Там са летер и легал, но това е друга работа - това неса размери на хартия за печат
но виж такова животно стандарни размери за препресс няма _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ben

|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2004 7:12 pm Заглавие: |
|
|
ааа
именно за летър и легал мисля че пита човека
Летър
215,9 mm
279,4 mm
легал
215,9 mm
355,6 mm
нелегал
няма :оР |
|
Върнете се в началото |
|
 |
skachkov
|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 10:42 am Заглавие: |
|
|
Може би вместо стандартни тябваше да пиша оптимални - за хартията. Отговорът на maco смятам, че ще ми свърши работа. Мерси. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Io_the_STEALTH

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 10:46 am Заглавие: |
|
|
@skachkov
Page Setup (ако имаш инсталиран принтер) - има всички стандартни размери на хартията с която се печати, лошото е, че не пише за коя страна са :) _________________ "Винаги когато хората ме хвалят много се притеснява, че когато свършат да го правят ще са пропуснали нещо" - Жул Верн
_________________ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 11:35 am Заглавие: |
|
|
skachkov написа: | Може би вместо стандартни тябваше да пиша оптимални - за хартията. Отговорът на maco смятам, че ще ми свърши работа. Мерси. |
Хм, това незнанието е страшна работа
в България по БДС има ако не се лъжа поне 6 одобрени основни формата
С техните производни стават стотина
всички са одобрени от БДС
по американския стандарт сигурно са пак толкова
И всички са оптимални
Дотука с хартиите
Сега да почнем със размерите на печатния материал
там пък възможностите са хиляди, в зависимост от размера на хартията, начина на печат и размера на грайфера и сгъване, шиене и още много фактори. И да знаеш всички размери са оптимални
щом от щатско са ти дали размер, не питаш кой е оптимален, работиш по него и толкова _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
skachkov
|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 12:57 pm Заглавие: |
|
|
Ти изобщо прочете ли въпроса ми? "Някой знае ли някой сайт, откъдето мога да видя какви стандартни размери за предпечат се използват в Щатите?" Ако не знаеш нещо подобно никой не те кара да изброяваш 100-тината стандарта, които и на теб не са известни.
Иначе от Щатите ми дадоха размер 8,5 X 4 ", който ще се сгъва на две и на една такава страничка трябва да събера снимки от България + доста текст, което няма как да стане. Следващият "стандартен" според тях формат е 11" Х 17", което доста ме учуди и реших да постна.
Ще те помоля да се въздържаш от такива изказвания от сорта на "незнанието е страшна работа", защото това предполага, че ти знаеш абсолютно всичко и насън да те бутнат скачаш и почваш да приказваш за предпечат, което силно ме съмнява. Иначе питам, защото се занимавам предимно с web, не с предпечат, нали за туй са тез форуми, според мен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 1:00 pm Заглавие: |
|
|
skachkov написа: | и насън да те бутнат скачаш и почваш да приказваш за предпечат, което силно ме съмнява. |
Абсолютно си прав - като ме бутнат на съм обикновено започвам да редя мили думи за майката на тоя дето ме е бутал _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 2:03 pm Заглавие: |
|
|
аз съм пускал неща за печат в Щатите, Англи и Франция. Ето какво - просто послушай ValBo. Освен това, тъй като виздам, че настръхна нещо, кажи какво е печатаемото поле на машината на която ще печаташ, от коя страна е грайферът и лично схте ти спретна темплейтче. _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 2:53 pm Заглавие: |
|
|
skachkov написа: | Ти изобщо прочете ли въпроса ми? "Някой знае ли някой сайт, откъдето мога да видя какви стандартни размери за предпечат се използват в Щатите?" |
Скачков, излишно скачкаш в момента. "Стандартни размери за предпечат" не съществуват, нито в Щатите, нито в Европа - никъде! Важни фактори са единствено: колко ти е формата на хартията на която се печата, формата който поддържа машината и предназначението на печатния материал /дали трябва да влиза в плик, папка, дали ще се влага в списание с определен формат и т.н./. От там нататък можеш да правиш каквото си решиш - ограничения няма.
Цитираните формати А2-3-4 и Legal, Letter и прочие, изобщо не са стандарти за предпечат, те са офисни стандарти /бивши немски индустиални/. Нали се сещаш че за да стане един печатен материал с формат А4, трябва при печата да е бил с по 5 мм по-голям от всички страни за обрязването?
Морти ти даде едно неустоимо предложение - възползвай се, за да няма гафове. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ana
|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 3:04 pm Заглавие: |
|
|
http://www.cl.cam.ac.uk/~mgk25/iso-paper.html
Mnogo obiasnenia ima, i to polezni. No e mnogo dulga :))
Ima edin podrazdel po sredata niakude "Hints for North American paper users" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Ное 17, 2004 12:56 am Заглавие: |
|
|
ДМД РГБ, изпуснал съм купона тук....
Все пак някой който се занимава с Web да се репчи не на кой да е а точно на ValBo в областта на предпечата дори и мен ме разстройва леко. Хубаво че сте дали линк по-горе, та ми спестихте 3часа ровене в старите ми лекции от университета да търся какви бяха точните размери на А В и С стандарта....
Все пак ако някой проявява интерес мога да сканирам 4 страници стандартни размери на документи от книгата "Quark XPress5 - наръчник по предпечат" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|