Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
do_it
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:21 pm Заглавие: Отново Корел проблем - To Front командата! |
|
|
Работя си по проект, създавам нов обект, но той остава като последен. Задавам му командата To Front или In Font Of, но не действа. И друг път ми се е случвало, но не мога да разбера причината? Предложения за оправяне на проблема? _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:26 pm Заглавие: |
|
|
da ne si izvun stranicata ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
octagon

|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:30 pm Заглавие: |
|
|
ммммммм провери да не си на по-долен леър... често допускана грешка =) _________________ Love and respect! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
do_it
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:32 pm Заглавие: |
|
|
Ico се оказа прав. Бях извън страницата. Но защо се получава така?
А иначе всичко ми беше в един Layer. _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:39 pm Заглавие: |
|
|
do_it написа: | Ico се оказа прав. Бях извън страницата. Но защо се получава така?
А иначе всичко ми беше в един Layer. |
obektite sa suzdadeni na razlichni stranici. obekta koito e napraven na vtora stranice ne moje da stane to front na niakoi ot purva stranica. Trabva da gi premestish na stranicata. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:46 pm Заглавие: |
|
|
ico написа: | do_it написа: | Ico се оказа прав. Бях извън страницата. Но защо се получава така?
А иначе всичко ми беше в един Layer. |
obektite sa suzdadeni na razlichni stranici. obekta koito e napraven na vtora stranice ne moje da stane to front na niakoi ot purva stranica. Trabva da gi premestish na stranicata. |
....тоест дори да ти е една страница проекта , обекта извън страництата се третира като нещо друго не като част от него(май в книгите го бяха писали, че ако искаш да имаш елементи които по-късно ще ползваш ги местиш извън полето - като резерва) _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
anagreg
|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 5:45 pm Заглавие: |
|
|
zatova i kogato obektite ot 5 i 6 primerno ne sa grupnati i izlizat ot stranicata, otidesh li v druga str., vsichko ot 5 i 6 idva edno varhu drugo. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nickyz

|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2005 5:49 pm Заглавие: |
|
|
кога ли ще научат някои, че съществува панел "Object Manager" и как се ползва?! _________________ не се чете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
do_it
|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 4:06 pm Заглавие: |
|
|
Aз не виждам какво общо има тук Object Manager-a? _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 5:31 pm Заглавие: |
|
|
object manager-а е нещо като layers във фотошопа
тоест ако покажеш с мишката един обект той се оцветява в активен цвят в object manager-a - също като леер посочен с pick tool-a при натиснат Ctrl.
и също като леерите във шопа като го хванеш с мишката и го сложиш над друг обект/леер му се променя и мястото "in frоnt/behind" в йерархията.
Малко литература няма да е лошо да попазаруваш в близките дни:) _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
do_it
|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 7:38 pm Заглавие: |
|
|
Аз знам какво е Object Manager-а и знам как се ползва. Обаче и той не ми помагаше в подредбата на обектите кой над кой да стои, както не ми помагаха командите To Front, To Back, In Front Of.. и т.н., или пък алтернативните им клавишни комбинации Shift(Ctrl)+PageDown(Page Up). И за това попитах какво общо има Manager-а при положение, че нищо от гореспоменатите не действаше, защото обектите ми бяха извън листа.
По-скоро мисля, че трябва някои хора да се научат да четат по-подробно съдържанието на повдигнатия въпрос!
И не виждам какво лошо има да се пита. Не е ли това същността на който и да е форум. Да научиш повече от тези които знаят повече от теб. _________________ "Who wishes to be creative must first destroy and smash accepted values" Nietzsche |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2005 8:03 pm Заглавие: |
|
|
Обджект менажера е нещо което е много полезно и в случая nikyz го предлага като много добра алтернатива:)
Форумът както аз лично съм се убедил не компенсира непрочетени книги по въпроса. Ако аз мога да ти помогна с нещо имам ICQ там питай колкото си искаш. Много вероятно е тук въобще да не се отговаря на основни how to въпроси. Предолага се че щом си във форум за дизайнери трябва да си в час кое и как :))))
Разбира се човек не може да знае всичко, затова и ICQ комуникциите са една превъзходна възможност да питаш нещо някого конкретно. _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|