Graphilla.com :: Преглед на тема - Отново Корел проблем - To Front командата!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Отново Корел проблем - To Front командата!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
do_it

Местожителство: Shoumen

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:21 pm    Заглавие: Отново Корел проблем - To Front командата! Отговорете с цитат

Работя си по проект, създавам нов обект, но той остава като последен. Задавам му командата To Front или In Font Of, но не действа. И друг път ми се е случвало, но не мога да разбера причината? Предложения за оправяне на проблема?
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

da ne si izvun stranicata ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
octagon

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ммммммм провери да не си на по-долен леър... често допускана грешка =)
do_it

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ico се оказа прав. Бях извън страницата. Но защо се получава така?
А иначе всичко ми беше в един Layer.
ico

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

do_it написа:

obektite sa suzdadeni na razlichni stranici. obekta koito e napraven na vtora stranice ne moje da stane to front na niakoi ot purva stranica. Trabva da gi premestish na stranicata.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 3:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ico написа:
do_it написа:

obektite sa suzdadeni na razlichni stranici. obekta koito e napraven na vtora stranice ne moje da stane to front na niakoi ot purva stranica. Trabva da gi premestish na stranicata.

....тоест дори да ти е една страница проекта , обекта извън страництата се третира като нещо друго не като част от него(май в книгите го бяха писали, че ако искаш да имаш елементи които по-късно ще ползваш ги местиш извън полето - като резерва)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
anagreg

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 5:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

zatova i kogato obektite ot 5 i 6 primerno ne sa grupnati i izlizat ot stranicata, otidesh li v druga str., vsichko ot 5 i 6 idva edno varhu drugo.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nickyz

МнениеПуснато на: Пон Яну 10, 2005 5:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

кога ли ще научат някои, че съществува панел "Object Manager" и как се ползва?!
do_it

МнениеПуснато на: Вто Яну 11, 2005 4:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Aз не виждам какво общо има тук Object Manager-a?
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Вто Яну 11, 2005 5:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

object manager-а е нещо като layers във фотошопа
тоест ако покажеш с мишката един обект той се оцветява в активен цвят в object manager-a - също като леер посочен с pick tool-a при натиснат Ctrl.
и също като леерите във шопа като го хванеш с мишката и го сложиш над друг обект/леер му се променя и мястото "in frоnt/behind" в йерархията.
Малко литература няма да е лошо да попазаруваш в близките дни:)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
do_it

МнениеПуснато на: Вто Яну 11, 2005 7:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз знам какво е Object Manager-а и знам как се ползва. Обаче и той не ми помагаше в подредбата на обектите кой над кой да стои, както не ми помагаха командите To Front, To Back, In Front Of.. и т.н., или пък алтернативните им клавишни комбинации Shift(Ctrl)+PageDown(Page Up). И за това попитах какво общо има Manager-а при положение, че нищо от гореспоменатите не действаше, защото обектите ми бяха извън листа.
По-скоро мисля, че трябва някои хора да се научат да четат по-подробно съдържанието на повдигнатия въпрос!
И не виждам какво лошо има да се пита. Не е ли това същността на който и да е форум. Да научиш повече от тези които знаят повече от теб.
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Вто Яну 11, 2005 8:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Обджект менажера е нещо което е много полезно и в случая nikyz го предлага като много добра алтернатива:)
Форумът както аз лично съм се убедил не компенсира непрочетени книги по въпроса. Ако аз мога да ти помогна с нещо имам ICQ там питай колкото си искаш. Много вероятно е тук въобще да не се отговаря на основни how to въпроси. Предолага се че щом си във форум за дизайнери трябва да си в час кое и как :))))
Разбира се човек не може да знае всичко, затова и ICQ комуникциите са една превъзходна възможност да питаш нещо някого конкретно.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети